Afrikan kissapeto, jaguaari, on Jacksonvillessä vain helppo saalis.

Lähtökohdat kauteen: Jacksonvillessa viime kausi meni sanalla sanoen penkin alle. Jaguars voitti vaivaiset kaksi ottelua ja jäi tylysti lohkonsa viimeiseksi.

AFC South 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

 Houston Texans

12

4

0

75%

Indianapolis Colts

11

5

0

68,8%

 Tennessee Titans

6

10

0

37,5%

Jacksonville Jaguars

2

14

0

12,5%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Jäi runkosarjaan.

Yhdessä Kansas Cityn kanssa sarjan huonoimman voittoprosentin (ja huonointa peliä esittänyt) Jaguars ei vakuuta tälläkään kaudella. Päävalmentajaksi saapuu nyt kuitenkin puolustuksen ammattilainen Gus Bradley. Täysin kokematon NFL-valmentaja saapuu Seattlesta puolustuksen koordinaattorin paikalta. Bradley on isolla egolla varustettu ”kova jätkä”, joka rakastaa pelata kovaa ja pitää tiukkaa kuria. Hyökkäyksen koordinaattori Jedd Fisch saanee paljon vastuuta hyökkäyksen kehittämisessä, Bradleyn keskittyessä puolustuksen ja kurinpidon maailmaan.

Kurinpitoa saa ollakin, sillä joukkueen tärkein pelaaja keskushyökkääjä Maurice-Jones Drewin viime ajat Jacksonvillessä ovat olleet oma lukunsa. Mies sekoili omien sopimustensa kanssa viime kaudella jääden pois harjoitusleiriltä, preseasonilta sekä kauden ensimmäisistä peleistä. Lepyttelyn jälkeen mies palasi ryhmän mukaan, mutta vain kuudeksi otteluksi. Loukkaannuttuaan mies sai tappelun seurajohdon kanssa aikaiseksi leikkaussuunnitelmistaan ja lopulta kesällä rähisi paikallisissa kapakoissa.

Hyökkäys: Jaguarseilla on paljon kysymysmerkkejä pelinrakentaja osastolla, joten ei ole suuri salaisuus, että joukkueen hyökkäys perustuu lähinnä juoksupeliin. Aloittavan pelinrakentaja paikasta taistelee Blaine Gabbert sekä Chad Henne. Kummankaan otteet eivät kuitenkaan lupaa hyvää. Ensin mainittu vienee kuitenkin taistelun paremman pelinopeutensa kanssa. Gabbertin vahvuus on nopeasti lähtevät lyhyet heitot. On kuitenkin selvää, että jos Gabbert ei tänäkään vuonna onnistu runkosarjassa, alkaa 23-vuotiaan entisen lupauksen pelit NFL:ssa olla ohi. Joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja, Maurice-Jones Drewon taas keskushyökkääjänälähes kaikki kaikessa Jaguaarien hyökkäykselle. Ongelma tässä on, että myös vastustajat tietävät tämän. Väkisin rynnivä Drew juossee taas paljon jaardeja, mutta seinä tulee luonnollisesti vastaan ennemmin tai myöhemmin, kun vastustajan puolustus voi pelata vain juoksupeliä vastaan. Laitahyökkäysosasto sekä hyökkäyksen linja tulevat olemaan vielä hätää kärsimässä Jacksonvillessä. Todellinen ässä saattaa kuitenkin olla ulompaa laitahyökkääjää pelaava Ace Sanders. Kokematon mies on, mutta potentiaalia löytyy.Gabbert joutuu pelaamaan nopeasti, että ehtii vastustajan puolustajien alta pois.

Puolustus: Jaguarsien puolustus perustuu kahden tulokaspelaajan varaan. Takamies Johnathan Cyprien ja kulmapuolustaja Dwayne Gratz saavat valtavasti vastuuta tulevana kautena. Molemmat kuuluvat seuran lahjakkaimpiin pelaajiin, mutta ilman kokemusta NFL:stä saattaa meno olla välillä kylmää. Linja- ja tukimiesosasto ovat sen verran kokemattoman ja heppoisen oloista, että vaikea on nähdä Jaguaarien saavan luotua suurta uhkaa tai painetta huippujoukkueille.

Arvio: Tällä joukkueella on hyvä mahdollisuus edetä kausi läpi ilman voittoja.