Jalkapallon MM-kisat ovat vuoden 2022 suurin urheilutapahtuma ja yksi ainoita jalkapalloon liittyviä kisoja, joita seuraavat kaikenlaiset ihmiset. Kisat tarjoavat uusille pelaajille loistavan paikan nousta kansainväliseen tietoisuuteen. Myös kisojen voittaja saa nauttia vuosia kunniasta ja huomiosta, johon on vaikea löytää vertaista urheilumaailmasta. Tältä sivulla käymme läpi tärkeimmät joukkueet ja parhaat voittajavedon kertoimet kisoihin!

Jalkapallon maailmanmestaruuskisoihin liittyvät kertoimet voit löytää alla olevasta linkistä:

Jalkapallon MM-kisat 2022 – nämä joukkueet ovat suosikkeja

Ennen kisojen alkua vedonlyöntitoimistot ja asiantuntijat ovat listanneet neljä maata suosikkien joukkoon. Nämä maat ovat tuttuja nimiä jalkapalloa seuraaville ihmisille. Suurin suosikki tällä hetkellä on Brasilia, jonka kannoilla seuraa tiukasti Argentiina. Kolmanneksi pienin voittajavedon kerroin on Ranskalla. Sitä taas seuraa Englanti, jolla on neljänneksi pienin kerroin mestariksi.

Kun puhutaan jalkapallon maailmanmestaruuskisoista, Brasilia kuuluu lähes poikkeuksetta suurimpiin ennakkosuosikkeihin kisoista toiseen. Tämä tietysti johtuu siitä, että maa pystyy tuottamaan maailman huipulle pelaajia vuodesta toiseen. Joukkueesta löytyy yksi maailman parhaita pelaajia eli Neymar, joka on ollut tehokas PSG:ssä jo useiden vuosien ajan.

Joukkueen suurimpia etuja on siinä, että jokaiselle paikalle on laittaa huippuluokan pelaaja. Suurin osa avauksen pelaajista ovat tärkeässä roolissa eurooppalaisissa suurseuroissa, joten leveyttä riittää enemmän kuin tarpeeksi. Vuoden 2002 kisojen mestari on täysin valmis uusimaan mestaruuden Qatarin kisoissa.

Tällä hetkellä vedonlyöntitoimistot antavat Brasilian mestaruudelle kertoimeksi 5,00, mikä on pienin kaikista kisaan osallistuvista joukkueista.

Kisojen toiseksi suurin suosikki tulee myös Etelä-Amerikasta. Argentiina voitti viimeksi maailmanmestaruuden vuonna 1986, joten edellisestä mestaruudesta alkaa olemaan aikaa. Nämä maailmanmestaruuskisat ovat Lionel Messin viimeiset kisat, joten motivaatio on varmasti korkealla. Vaikka miehellä alkaa olemaan ikää, hän kuuluu siitäkin huolimatta vielä aivan maailman terävimpään kärkeen.

Argentiinan kerroin maailmanmestaruuskisojen voittajaksi liikkuu noin 7,50 paikkeilla, joten rahoille on tulossa vastinetta ihan mukavasti, mikäli joukkue voittaa mestaruuden.

Hallitsevalla maailmanmestarilla Ranskalla on jälleen kerran laittaa erittäin iskukykyinen joukkue MM-kisojen viheriölle. Varsinkin hyökkäys on vahva, sillä kärjestä löytyy Ballon d’Orin juuri voittanut Karim Benzema. Lisäksi mukana ovat tietysti Kylian Mbappe ja Antoine Griezmann, jotka tukevat hyökkääjiä taustalla. Puhtaasti hyökkäyspelaajien osalta voidaan puhua kisojen kovimmasta triosta.

Aivan kisojen alla ranskalaiset ovat kuitenkin kärsineet loukkaantumisista. N'Golo Kanté on varmasti ulkona kisoista, mikä on suuri menetys joukkueelle. Lisäksi Raphaël Varane loukkaantui seurajoukkueen ottelussa ja on epävarmaa, pystyykö hän kuntoutumaan kisoihin.

Voittajavedossa Ranska kerroin on 7,50 tietämillä, joten vedonlyöntitoimistot näkevät sen mestaruuden yhtä todennäköiseksi kuin Argentiinan.

Englannin ainoaksi mestaruudeksi on jäänyt vuoden 1966 MM-kisojen mestaruus, jolloin se onnistui voittamaan maailman halutuimman pokaalin omissa kotikisoissaan. Tällä hetkellä sillä on käytössä iskukykyinen ja nuori joukkue, jolla on kaikki eväät mennä päätyyn asti. 

Tosin kisoihin valmistautuminen on mennyt huonosti, sillä Kansojen liigassa Englanti jäi lohkonsa viimeiseksi. Monet ovatkin kyseenalaistaneet Gareth Southgaten ja vaativat jo päävalmentajan eroa. Joka tapauksessa englantilaiset joutuvat pelaamaan kovan paineen alla, sillä kotiyleisö ja media ovat tunnetusti erittäin vaativia Englannissa.

Mikäli meinaat veikata Englantia mestariksi, sille tarjotaan 9,50 kerrointa vedonlyöntitoimistoilla. Rahat saa siis melkein kymmenkertaisesti takaisin, mikäli pokaali menee englantilaisille.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kisat ovat lyhyet ja yksittäisillä otteluilla saattaa olla suuri merkitys lopputuloksen kannalta. Ennakkosuosikkien lisäksi kisoissa on useita todella kovia joukkueita, jotka ovat valmiina haastamaan terävimmän kärjen. Turnaukset ovatkin siinä mielessä haastavia, että yksittäisellä pelillä voi olla todella suuri vaikutus joukkueen sijoitukseen turnauksessa.

Qatarin jalkapallon MM-kisojen mustat hevoset ja yllättäjät

Ketkä kuuluvat ennakkoon mahdollisiin yllättäjiin? Vaikka Saksan maajoukkueella on menossa sukupolvenvaihdos, se kuuluu jokaisissa kisoissa potentiaalisiin voittajiin. Pelaajat ovat kaikesta huolimatta laadukkaita, vaikka kaikille paikoille ei ole laittaa aivan maailman huippupelaajia. Joukkue on kuitenkin tunnettu hyvästä yhteishengestä, joka saattaa tehdä ihmeitä lyhyen turnauksen aikana.

Belgia on tietysti toinen mielenkiintoinen haastaja. Qatarin MM-kisat tulevat olemaan heidän kultaisen sukupolven viimeiset yhteiset kisat. Viime kisoissa joukkue ylsi kolmanneksi, joten kaikki mahdollisuudet mestaruuteen on olemassa. Belgian tasosta saadaan hyvä kuva jo alkulohkossa, jossa se kohtaa Venäjän MM-kisoissa toiseksi tulleen Kroatian.

Espanjaa ei voi tietysti unohtaa haastajien joukosta. 2010-luvun molemmin puolin kansainvälisiä kenttiä hallinnut joukkue on viime aikoina pyrkinyt rakentamaan uutta joukkuetta. Erityisen mielenkiintoinen seurattava on Barcelonaa edustava Gavi, joka on nuoresta iästään huolimatta pelannut itsensä jo espanjalaisten sydämiin.

Vahvimpien haastajien voittajavedon kertoimet voit nähdä seuraavasta listasta:

  • Espanja 10,00

  • Saksa 12,00

  • Belgia 18,00

Jos taas puhutaan todellisista mustista hevosista, niihin kuuluvat ainakin Tanska ja Kroatia. Tanskalla on laittaa kentälle varsin tasokas joukkue, jonka johtotähtenä toimii Manchester Unitedia edustava Christian Eriksen. Joukkueessa on muitakin laatupelaajia, kuten puolustuksen Andreas Christensen sekä keskikentän keskustassa pelaava Pierre-Emile Hojbjerg.

Kroatia on taas edellisten kisojen finaalijoukkue, mutta pystyykö ikääntynyt joukkue toistamaan Qatarissa saman kuin Venäjän MM-kisoissa. Nämä kisat tulevat olemaan Luka Modricin viimeiset kisat, joten tämän keskikentän maestron otteista kannattaa vielä nauttia, kun se on mahdollista. Modric ja Chelsean Mateo Kovacic muodostavat keskikentällä varsin hyvän duon, joka tulee tekemään varmasti myös tulosta.

Turnaukseen mustiin hevosiin kuuluvat seuraavat maat:

  • Tanska 34,00

  • Kroatia 41,00

Qatarin kisojen kohdalla tulee muistaa kuitenkin se, että ennakkosuosikkien tilanteet saattavat vaihtua nopeasti. Koska maailmanmestaruuskisat järjestetään poikkeuksellisesti talvella, kansalliset sarjat ovat käynnissä aivan kisojen alkuun saakka. Jokaisella joukkueella on suuri riski menettää avainpelaajia vielä aivan MM-kisojen alla. Tämän takia voittajaveto kannattaa tehdä juuri ennen turnauksen alkua.

Huuhkajien tie päättyi karsintalohkoon

Suomalaisten kannalta valitettavaa on tietysti se, että maajoukkue ei selvinnyt kisoihin asti. Jatkokarsinta ei jäänyt kuitenkaan kauaksi, mutta se olisi vaatinut viimeisellä kierroksella voiton Ranskasta. Tämä tehtävä osoittautui liian kovaksi palaksi, eikä edellisten Euroopan mestaruuskilpailuiden kaltaista ihmettä päästy näkemään.

Suomen sijaan lohkosta pääsivät jatkoon tietysti Ranska ja Ukraina, joka pääsi jatkokarsintoihin vain pisteen erolla Suomeen. Lopulta sen tie nousi pystyyn jatkokarsinnoissa, joten Ukrainaa ei kisoissa nähdä.

Suomen jalkapallomaajoukkueessa on muutoinkin käynnissä sukupolvenvaihto. MM-karsintojen jälkeen Paulus Aravuori ja Joonas Toivio lopettivat pitkän maajoukkueuransa. Seuraavaksi pääsemmekin jännittämään, onnistuuko Huuhkajien päästä uudelleen Euroopan mestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään Saksassa vuonna 2024

UKK

Onko jalkapallon MM-kisojen voittajavedon kertoimet julkistettu?

Kyllä on. Voit löytää viimeisimmät kertoimet eri vedonlyöntitoimistojen sivuilta.

Minkälaisia kertoimia jalkapallon MM-kisat voittajavedossa tarjoavat?

Neljän parhaan joukkueen kertoimet liikkuvat 5–10 välillä. Pienin kerroin on Brasilialla, jolle vedonlyöntitoimistot tarjoavat kertoimeksi 5,00.

Mistä on löydettävissä jalkapallon MM-kisojen voittajavedon parhaat kertoimet?

Jos haluat löytää parhaimmat kertoimet, sitä varten on tehtävä vertailua eri vedonlyöntisivustojen kertoimien välillä. Vertaileminen kannattaa aina, sillä pitkässä juoksussa siitä on paljon apua.