Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen julkisti tiistaina joukkueensa ensi viikolla pelattavaan Karjala-turnaukseen.

Ruotsissa ja Venäjällä pelaavat ammattilaiset muodostavat Suomen joukkueen rungon jääkiekon EM-sarjan Helsingin turnauksessa. SM-liigasta mukana on seitsemän pelaajaa.

Eniten keskustelua herätti Jalosen päätös jättää Jere Karalahti pois ryhmästä. Ovi maajoukkueeseen ei ole kuitenkaan sulkeutunut Karalahdelta, joka on pelannut Bluesissa vahvan syyskauden.

- Jere on edelleenkin vahvasti meidän kirjoissa mukana ja totta kai hänen nimensä oli esillä nytkin, kun joukkuetta valittiin. Hän on pelannut erittäin hyvän syksyn ja on motivoitunut myös maajoukkueen suhteen. Jos hän jatkaa samaan malliin, on mahdollista että jossain vaiheessa hän voi hyvinkin olla mukana, Jalonen sanoi MTV3 Urheilun haastattelussa.

Karjala-turnaus pelataan 11.-14. marraskuuta.

Suomen joukkue Helsingin EHT-turnaukseen:

Maalivahdit:

Karri Rämö, Omsk (KHL) Petri Vehanen, Kazan (KHL)

Puolustajat:

Petteri Nummelin, Lugano (SUI) Lasse Kukkonen, Magnitogorsk (KHL) Ossi Väänänen, Jokerit Jyrki Välivaara, JYP Janne Niskala, Magnitogorsk (KHL) Juuso Hietanen, HV-71 (SWE) Pasi Puistola, HV-71 (SWE) Topi Jaakola, Luleå (SWE)

Hyökkääjät:

Jani Tuppurainen, JYP Perttu Lindgren, Lukko Ville Peltonen, HIFK Mikko Lehtonen, Skellefteå (SWE) Jarkko Immonen, Kazan (KHL) Petri Kontiola, Magnitogorsk (KHL) Jori Lehterä, Jaroslavl (KHL) Teemu Laine, HV-71 (SWE) Niko Kapanen, Kazan (KHL) Antti Pihlström, JYP Lennart Petrell, HIFK Juhamatti Aaltonen Magnitogorsk (KHL) Leo Komarov, OHK Dynamo (KHL)

Karjala-turnauksen otteluohjelma:

To 11.11.

  • klo 18.30  Suomi-Venäjä

Torstain Tsekki-Ruotsi ottelu pelataan Tsekeissä

La 13.11.

  • klo 13.00  Ruotsi-Venäjä
  • klo 16.30 Suomi-Tsekki

Su 14.11.

  • klo 12.00 Tsekki-Venäjä
  • klo 17.30 Suomi-Ruotsi