Jarkko Nikara, 22, on saanut itselleen sopimuksen kuuden MM-rallin ajamisesta. Nikara sai sopimuksensa voittamalla kansainvälisen autoliitto FIA:n ja rengasvalmistaja Pirellin Star Driver -ohjelmassa Euroopan karsinnan. Kalustona MM-ralleissa on N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo X.

Sopimusta voidaan pitää erittäin merkittävänä, sillä näinä autourheilun haasteellisina aikoina vastaavia uutisia ei ole paljon odotettavissa.

- Kyllähän kyseessä on aikamoinen lottovoitto. Käsittääksemme kunnollista MM-ohjelmaa ei tänä vuonna ole kuin kolmella suomalaisella, eli Mikko Hirvosella, Jari-Matti Latvalalla ja nyt Jarkolla!, iloitsee Jarkko Nikaran manageri Teijo Lahti.

Pirelli Star Driverin Euroopan karsinta oli kaksivaiheinen ja voittajat valittiin sekä ajotaidon että haastatteluiden perusteella. Nikara oli kisan ykkönen, toisen sijan saavutti Tsekin Martin Semerad.

Kuuden MM-rallin ohjelma alkaa Portugalista huhtikuun alussa (2.-5.4.) ja muut kilpailut ovat Italia (22.-24.5.), Kreikka (12.-14.6.), Neste Ralli (31.7.-2.8.), Espanja (2.-4.10.) ja Wales (23.-25.10.). Näiden lisäksi on tarkoituksena ajaa “omin voimin” MM-kalenterin tuorein kilpailu eli Puolan ralli kesäkuun lopussa.

Lähde: YLE