Buffalo Sabres ja Winnipeg Jets ovat tehneet mittavan pelaajakaupan, jossa useampi pelaaja vaihtaa seuraa – mukaanlukien Joel Armia.

Winnipeg lähettää hyökkääjä Evander Kanen sekä puolustaja Zach Bogosianin Buffaloon ja sai tilalle puolustaja Tyler Myersin, hyökkääjä Drew Staffordin sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoron. Kun tähän päälle lyödään vielä kaksi nuorta lupausta, Suomen Joel Armia ja Brendan Lemieux, voi Jetsin siirtoa kutsua suorastaan mainioksi.

Sabres oli jo ehtinyt hankkia itselleen kolme ensimmäisen kierroksen varausvuoroa New York Islandersilta sekä St. Louis Bluesilta. Buffalo saa itse päättää, minkä vuoroista he antavat pois.

Kane nousi siirtorajan lähestyessä yhdeksi siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä, kun hänen kerrottiin olevan erittäin tyytymätön elämäänsä Winnipegissä. Vaikeuksista ja vastuun puutteesta huolimatta hyökkääjä on kasannut tällä kaudella kohtalaiset tehot 25 pistettä 38 otteluun.

21-vuotias Armia on ehtinyt saada vyölleen ainoastaan yhden NHL-ottelun Buffalon paidassa. AHL:ssä hän on naputtanut 25 pistettä 32 otteluun tällä kaudelle Rochester Americansin riveissä. Ensimmäisten tietojen perusteella hän jatkaa AHL:n puolella Winnipegin farmiseura St. John’sin riveissä.

Buffalon kausi on jo varmuudella ohi ja seura voi keskittyä täysillä draftiin. Jokaiselle pudotuspeleistä putoavalle joukkueelle avautuu nimittäin mahdollisuus päästä varaamaan ensimmäisenä kaikkien aikojen lupaavimmaksi pelaajaksi sitten Sidney Crosbyn hehkutettua Connor McDavidia.

Winnipegin seuraava ottelu on:

13.2 klo 03:00 Nashville – Winnipeg

1: 1,90 X: 3,95 2: 3,65 operaattori poistettu

Buffalon seuraava ottelu on:

16.2 klo 02:30 Buffalo – Philadelphia

Kertoimia ei vielä saatavilla