John Terry on virallisesti ilmoittanut lopettavansa uran ammattijalkapalloilijana. 

Pitkän linjan jalkapalloilija, sekä Chelsean, että Englannin maajoukkueen entinen kapteeni John Terry ei aio jatkaa uraansa jalkapallon pelaajana. 

Terry, 37, virallisti päätöksensä Instagramissa seuraavin sanoin: 

- 23 uskomattoman jalkapallovuoden jälkeen olen päättänyt, että nyt on oikea aika lopettaa pelaaminen. Minun täytyy kiittää monia ihmisiä. Vaimoni Toni ja minun lapseni, Georgie ja Summer, ovat olleet minun tuki ja turva koko urani - en olisi pystynyt siihen ilman heitä. Kiitän vanhempiani niistä uhrauksista, joita he tekivät minun ollessa poika. He antoivat minulle parhaimman mahdollisuuden toteuttaa unelmani ammattilaisesta jalkapalloilijasta. Kiitän veljäni Paulia, joka on auttanut minua koko urani ajan, Terry aloitti. 

- Tein 14-vuotiaana parhaimman ja suurimman päätökseni: allekirjoitin sopimuksen Chelsea F.C:n kanssa. Sanat eivät ikinä tule riittämään kuvailemaan sitä, kuinka paljon kaikki seurassa merkitsevät minulle, ennen kaikkea fanit. Alusta alkaen he ovat antaneet minulle täyden tuen kentällä ja sen ulkopuolella ja minulla on suuri side heidän kanssa. Me saavutimme suuria muistoja yhdessä ja en olisi pystynyt menestymään ilman teitä. Olette minulle maailman parhaimpia faneja. Toivon, että olen tehnyt teidät kaikki ylpeiksi kantamalla tätä paitaa ja Kapteenin nauhaa, Terry jatkoi. 

- Haluan kiittää mahtavia pelikavereitani, valmentajia, managereita ja taustajoukkoja, joiden kanssa minulla oli ilo tehdä töitä ja oppia. He kaikki ohjasivat minua 717 pelaamani ottelun halki sen seuran kanssa, jota rakastan ja se oli etuoikeus palvella kaikkia kapteenina. 

- He kaikki auttoivat minua myös saavuttamaan unelmani edustaa Englantia kapteenina, josta olen äärettömän ylpeä. 

- Minun pelaajaurani ja sydämeni kuuluvat aina Chelsealle, mutta olen ikuisesti kiitollinen, että minut lainattiin Nottingham Forestiin vuonna 1999, sillä se auttoi minua kehittymään nuorena pelaajana. 

- Haluan myös kiittää Aston Villaa antamastaan mahdollisuudesta pelata niin isolle seuralle ja olla kapteenina 2017/18 kauden aikana. Oli etuoikeus edustaa niin maineikasta seuraa ja sen hienoja kannattajia. 

- Odotan innolla elämäni seuraavaa vaihetta ja edessä olevia haasteita, Terry summasi.

Maineikkaan uran keskuspuolustajana luonut Terry aloitti ammattilaisena Valioliigassa vuonna 1998 Chelsean riveissä. Terry sai kapteenin nauhan kaudella 2004/05 ja piti sitä loppuun saakka kaudelle 2016/17. Terry ei kertaakaan vaihtanut korkeimmalla sarjatasolla seuraa, mutta pelasi uransa viimeisimmän kauden Championship-tasolla Aston Villan paidassa kapteenina. 

Terry voitti Valioliigan mestaruuden Chelsean kanssa viidesti ja FA Cupin myös viisi kertaa. Hän voitti urallaan sekä Mestareiden liigan, että Eurooppa-liigan. Lontoolaiselle kertyi otteluita Englannin maajoukkueessa 78 ja teki yhteensä kuusi maalia kansainvälisissä peleissä. Seurajoukkue uran aikana Terry pelasi yhteensä 759 ottelua ja ampui 68 maalia.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

THANK YOU ⚽️

Henkilön John Terry (@johnterry.26) jakama julkaisu