Juhani Tamminen on saanut ajokorttinsa takaisin, kertoo leijonalegenda itse sosiaalisessa mediassa. 

Suomalaisen kiekkoilun tunnetuimpien joukkoon kuuluva Juhani Tamminen on omien sanojensa mukaan polkenut viimeiset metrit Jopolla. "Tami" on saanut Turun poliisilta ajokorttinsa takaisin ja pitkät työmatkat ympäri Suomea taittuvat jälleen Jaguarilla. 

Tamminen nousi kesällä otsikoihin, kun valtakunnalliset mediat uutisoivat hänen menettäneen ajo-oikeutensa. Tietojen mukaan "Tami" ajoi kolme kertaa vuoden sisään ylinopeutta ja elokuussa poliisi pysäytti leijonan kortitta ajamisesta. Tamminen totesi tuolloin, että lyhyemmät matkat taittuisivat vastedes sinisellä Jopolla ja pidemmät ystävien kyydeillä. 

- Aamulla 7.45 Jopolla kohti Turun poliisiasemaa, jossa viikkokausia "levännyt lisenssini" odotti noutajaansa, Tamminen kirjoitti Facebookissa keskiviikkona.

Kiekkolegenda kokee, että saamansa kohtelu on ristiriitaista ja haluaisi vielä päästä selvittämään asiaa Turun poliisin kanssa kasvotusten. 

- Tätä kohtelun ristiriitaa olisi mieluista päästä puimaan Turun nykyisen poliisijohdon kanssa "face to face", toivottavasti onnistuu, Tamminen pohdiskeli. 

Lopuksi hän laittoi vielä asiaankuuluvat terveiset Kimi Räikkösen sanoin. 

- Yhteispelin hengessä - kaikille taistelijoille ja 80 000-100 000 km vuodessa ajaville teiden ritareille ja heidän leideilleen: "have a great driving & traffic day!" Kimi Räikkösen termein: "Leave me alone - I know what I'm doing, Tamminen summasi. 

Tuoreessa Iltalehden haastattelussa Tamminen kutsui Turun poliisin toimintaa "käsittämättömäksi."

- Olen työskennellyt seitsemässä eri maassa ja käynyt 150 eri maassa. Vuodesta 1968 lähtien olen ajanut keskimäärin 100 000 kilometriä vuodessa. Mulla on helvetillinen kunnioitus poliisia kohtaan, mutta Turun poliisin toiminta on käsittämätöntä. Miten tämä voi olla ainoa paikka maailmassa, missä mulla hiertää jeparien kanssa? Siellä täytyy olla joku juttu, mutta veljet ei uskalla vastata, Tamminen kommentoi.