Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on mätkäissyt yhden ottelun toimitsijakiellon Vaasan Sportin päävalmentaja Juhani Tammiselle. Lisäksi Mestis-seura joutuu maksaamaan 3 000 euron sakot Tammisen lausunnosta.

Päätöksen perusteluissa todetaan, että Tammisen käytöksestä tekee epäurheilijamaisen se, että hän on nimeltä arvostellut otteluvalvoja Joonas Turtosta henkilönä ja kyseenalaistanut otteluvalvojan toiminnan samoin kuin tämän kyvykkyyden oman tehtävänsä hoitamiseen.

Tuomioon vaikutti myös se, että Tammiselle oli annettu jo 1. marraskuuta 2008 vakava varoitus epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä. Silloisessa päätöksessä Tammista ja seuraa varoitettiin Jääkiekkoliiton tai sen edustajien, erotuomareiden tai otteluvalvojien julkisen epäurheilijamaisen arvostelun uusimisesta.

Tammisen toimintakielto osuu huipputärkeään otteluun. Tamminen ei saa olla penkin takana, kun Sport kohtaa keskiviikkona kotijäällään Mestiksen kärkiottelussa Jokipojat.

Jokipojat johtaa sarjaa 42 ottelun jälkeen 85 pisteellä. Tammisen Sport on saalistanut yhtä monessa ottelussa 82 pistettä.

Lähde: YLE