Jalkapalloilevan maailman katseet kääntyvät tänä iltana Dubliniin, jossa mitellään Eurooppa Liigan mestaruudesta.

Aviva Stadiumin lehterit täyttyvät tänään portugalilaisista, sillä finaalissa vastakkain iskevät suuri ja mahtava FC Porto, sekä lähes naapurista kotoisin oleva pieni ja piskuinen S.C. Braga.

Porto lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina voitettuaan juuri maan pääsarjan mestaruuden pelaamalla koko kauden tappioitta.

Mikään uusi asia finaalikoitos ei "Dragonsille" ole, sillä joukkue on voittanut kyseisen tittelin vuonna 2003 Jose Mourinhon alaisuudessa. Heti seuraavana keväänä tarttui haaviin myös Mestarien liigan mestaruus.

Braga sitävastoin lähtee tavoittelemaan ensimmäistä mestaruuttaan eurokentiltä. Joukkueen palkintokaapissa on muutenkin tilaa pokaaleille, sillä joukkueen ainoa mestaruus on Portugalin Cupin voitto vuodelta 1966.

Tämä kausi oli ensimmäinen, kun joukkue selvitti tiensä 16 parhaan joukkoon vanhan mantereen välisessä kilpailussa. Pippurinen seura ei kuitenkaan ole menestyksestä hätkähtänyt, mistä osoituksena sen vyölle kirjattiin maittavat voitot niin Benficasta kuin Liverpoolistakin.

Molempien joukkueiden terveystilanne finaalin kynnyksellä on hyvä. Porto saa takaisin kokoonpanoonsa Heltonin, Joao Moutinhon, sekä Fernandon, joita lepuutettiin kauden viimeisessä sarjaottelussa.

Mariano Gonzalez ja Pawel Kieszek ovat sivussa pitkäaikaispotilaina. Reisivammoista kärsineet Christian Rodriguez ja Rafa eivät matkustaneet Dubliniin. Myöskään Jorge Fucilea ei tulla näkemään Irlannin pääkaupungissa.

Bragan perulaispuolustaja Alberto Rodroguez tehnee paluun kokoonpanoon toivuttuaan reisivaivoistaan.

Oikea laitapuolustaja Silvio on kärsinyt pelikieltonsa ja liittyi joukkueen vahvuuteen. Myös Miguel Garcia ja Paulo Cesar matkustivat ottelupaikkakunnalle, vaikka molemmat ovat kärsineet pikkukolhuista.

Arvio:

Porton huikea kärkikaksikko Hulk-Falcao tulee repimään sisukkaasti taistelevan Bragan puolustuksen riekaleiksi ja sinivalkopaidat lipuvat selkärangan katketessa jopa murskavoittoon. On vain ajan kysymys milloin sympaattisen Sportingin puolustus murtuu. Mitä aikaisemmin se tapahtuu, sitä todennäköisempää on ottelun repeäminen.

Tulos: Porto mestariksi lukemin 3-0

Avausmaalin tekijä: Falcao