Kanadan suunnalta huokuu kypsähkön sipulin tuoksu...

Acadia Axemenin ja St. Francis Xavier University X-Menin välinen yliopisto-ottelu lipsahti aika rumasti laukan puolelle menneenä viikonloppuna Kanadan Wolfvillessä. Vadit läikkyivät matsissa lähes täydellisesti yli kolmannessa erässä, kun joukkueet päättivät ottaa mittaa toisistaan myös kunnon joukkomyllyn muodossa.

Vaihtopenkeiltä asti käytävän väännön myötä tuomaristo pistikin pihalle yhteensä kahdeksan X-Menin ja niisi Acadian pelaajaa - sekä molempien joukkueiden päävalmentajat. Yhteensä tilanteesta vihellettiin rangaistuksia täysin käsittämättömästi jopa 310 minuutin verran.

Joukkomyllystä uutisoi Kanadan suunnalla muun muassa CBC, jonka jutussa härdelliä oli kommentoimassa myös kolmisen vuosikymmenen ajan Acadian otteluita paikan päällä todistanut Robb Hawley.

- Ottelussa meno meni aika rumaksi ja matsissa nähtiin tönimistä, torikokouksia ja suunsoittoa. Sitten yksi tappelu, ja toinen tappelu... Sitten meno olikin kuin Lämäri-elokuvasta. Herranjumala sentään, Hawley kertasi tapahtumia CBC:n mukaan.

- Tunteet kävivät kuumina myös valmentajilla, mutta onneksi he yrittivät myös parhaansa mukaan estää pelaajiaan hyppäämästä kentälle ja toiseen vaihtoaitioon. Homma olisi voinut äityä siis vieläkin pahemmaksi. Nyrkit ja mailat toki heiluivat paljonkin noiden minuuttien aikana, Hawley jatkoi.

Katso video härdellistä tästä!


Mistä koko joukkotappelu lähti sitten käyntiin? Samaisessa CBC:n jutussa tapahtumia kertaa myös matsia paikan päällä katsomassa ollut Nick Bennett, joka oli myös samaa mieltä siitä, että ottelu oli heti alusta lähtien varsin intenssiivinen. Kolmannessa erässä mittari heilahti kuitenkin punaiselle, ja viimeinen niitti matsissa oli Bennettin mukaan se, kun St. FX:n pelaaja antoi mailallaan iskuja aloitukseen kyyristyvälle Acadia-sentterille kesken pelikatkon.

Katsomossa siis riittikin ihmeteltävää.

- Katsomon penkeiltä kuuli paljon erilaisia reaktioita joukkotappeluun. Osa oli melkeimpä shokissa tilanteesta, mutta osa taas kannusti pelaajia jatkamaan. En muistakaan, että katsomossa olisi ollut tuollainen meteli moniin vuosiin, Bennett kertasi.

Ottelu rauhoittui kyseisen episodin jälkeen jotakuinkin täysin, ja matsi saatiin jatkettua loppuun 4vs4 -mallilla. Bennett näki tähän rauhoittumiseen kuitenkin suhteellisen ilmiselvän syyn:

- Kummallakaan joukkueella ei ollut enää pahemmin pelaajia, joita olisi voinut jäähylle laittaa.

Pelikieltoja lienee kuitenkin luvassa varsin mittavasti tällaisen menon jälkeen.

Mielenkiintoa tilanteeseen lisää se, että CBC:n mukaan nämä samaiset joukkueet voivat hyvinkin kohdata toisensa uudestaan pudotuspeleissä noin kuukauden jälkeen, kun runkosarja saadaan päätökseen. Tuosta playoff-sarjasta voikin siis muodostua näillä näytöillä kohtalaisen mielenkiintoinen...

Noin viikko sittenhän Yhdysvalloissa nähtiin muuten samantyyppistä tunteiden vuoristorataa, kun SMU (Southern Methodist University) ja Texas Techin välisessä ottelussa kaukalossa nähty tappelu jatkuikin lopulta aina jäähallin käytävillä asti. Hermokontrolli on siis ollut koetukselle viime viikkoina monellakin eri paikkakunnalla Pohjois-Amerikassa.