Jyväskylän JYP nappasi kolmannen voittonsa puolivälieräsarjassa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan.

JYP siirtyi SM-liigan puolivälierissä voiton päähän välieräpaikasta kaatamalla Rinkelinmäellä HPK:n maalein 2-3 ensimmäisen jatkoerän viime minuuttien osumalla.

Ottelu oli hyvin kaksijakoinen ja rikkonainen pudotuspeliksi poikkeuksellisen tiukan tuomarilinjan vuoksi, mutta molemmat saivat paikkansa voiton ratkaisemiseksi.

HPK otti neljännessä puolivälieräottelussa kuskin paikan tuttuun tapaan ensi minuuteista lähtien. Avausmaalia oranssipaidat pääsivät tuulettamaan kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun JYP-vahti Tuomas Tarkki tunaroi päätykiekon HPK:n Tuomas Vänttiselle. Tämä puolestaan löysi maalin eteen hiipineen Jere Sallisen, joka ampui kiekon puolityhjään JYP-rysään.

Jyväskyläläiset pääsivät kuittaamaan tilanteen tasoihin toisen erän alkuun, kun Miika Lahti ohjasi näyttävän sommitelman päätteeksi vieraiden tasoituksen ylivoimalla.

Ensimmäisen kerran vierailijat pääsivät johtoasemaan muutama minuutti ottelun puolivälin jälkeen. HPK-pelaajan karmea harhasyöttö päätyi puolustusalueella JYP-laituri Petr Hubacekin lapaan, ja tshekki tälläsi hirmuisen lämärin Kerho-maalin ylähyllylle.

Hämeenlinnalaiset pakottivat ottelun jatkoajalle, kun joukkueen kapteeni Ville Viitaluoma sivalsi 4-3-ylivoimalla konkaripuolustaja Marko Tuulolan ampuman irtokiekon ohi jään pinnassa maanneen Tarkin.

Parhaat paikat siunaantuivat vieraille, kun ensin Darryl Boyce pääsi läpiajoon alivoimalla ja Antti Jaatinen ehti nokikkain HPK-vahti Mika Järvisen kanssa hetkeä myöhemmin. Lisäosumia ei kuitenkaan varsinaisella peliajalla nähty, vaan edessä oli ottelusarjan ensimmäinen jatkoerä.

HPK pääsi yrittämään ottelun ratkaisua 5-3-ylivoimalla jatkoerän puolivälin jälkeen, mutta sinnikkäästi taistellut JYP-kolmikko ja maalivahti Tuomas Tarkki eivät laskeneet kiekkoa taaksee

- Taisteluvoitto. Paras alku. Alivoiman taistelu lämmitti erityisen paljon. Helvetin tasainen peli, JYPin pääkäskijä Jyrki Aho tuumi.

Isäntien leirissä puolestaan oltiin apeata miestä voiton karattua hyppysistä tiukan taiston jälkeen.

-  Meille tarjoutui mahdollisuus ratkaista peli ylivoimalla. Emme tehneet ja JYP sitten teki, HPK-luotsi Ari-Pekka Selin tuskaili.

Lopulta Ritarihallin digitaalit seisahtuivat aikaan 77:00 voittomaalin merkiksi. Kiekko siunaantui jykevälle Hurrikaanipuolustaja Mikko Viitaselle, joka tälläsi voitto-osuman vieraille pienestä kulmasta ohi Kerho-vahti Järvisen.

-Hiton hienoja pelejä. Ja täytyy antaa tunnustusta myös vastustajalle. HPK ei ota taka-askelia. Tämäkin ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, ottelun ratkaisijaksi noussut Viitanen kuvaili

JYP venytti voitollaan ottelusarjan tilanteeksi 3-1 ja keskiviikkona keskisuomalaiset pääsevät tavoittelemaan välieräpaikkaa kotikaukaloonsa Synergia-areenalle.