JYP on tehnyt kuusi pelaajasopimusta kauden 2012 – 2013 SM-liigajoukkueeseensa. Nykyjoukkueesta vuoden jatkosopimuksen ovat solmineet puolustaja Kalle Koskinen ja hyökkääjä Jari Jääskeläinen. Uusia JYP-pelaajia ovat amerikkalainen hyökkääjä Cory Quirk, kanadalainen puolustaja Jason Lepine, puolustaja Mikko Kalteva ja hyökkääjä Mikael Ruohomaa.

Kalle Koskinen, 40, oli voittamassa tänä keväänä JYPille toista kultamitalia. Samoin Jari Jääskeläinen, 30, on pelannut molemmissa JYPin mestaruusjoukkueissa. Koskinen on pelannut JYPissä liigatasolla kaikkiaan 11 kautta ja Jääskeläinen kymmenen, joten pelaajat ovat iso osa JYPin joukkueen jatkuvuutta.

Cory Quirk on 25-vuotias amerikkalaishyökkääjä, joka pelasi viime kauden Saksan kakkossarjatasolla Rosenheimissa iskien 47 ottelussa 60 pistettä ja playoffseissa 18 ottelussa peräti 10 + 14. AHL-otteluja Quirk on pelannut 142 tehoin 17+22.- Näen Quirkin voitontahdossa ja pelitaidossa paljon samaa kuin siinä Eric Perrinissä, joka tuli kymmenkunta vuotta sitten JYPiin 2003.  Hän on matkalla kohti parhaita pelivuosiaan ja kausi Saksassa palveli hyvin myös sisäänajona isoon kaukaloon, sanoo JYPin pelaajakoordinaattori Jukka Holtari.

Kanadalaispuolustaja Jason Lepine, 27, pelasi viime kauden Tsekin Extraliigassa HC Kladnossa. Lepinen tehot 49 ottelussa olivat 6+5. Ennen Tsekkiä Lepine on pelannut Pohjois-Amerikassa eri liigoissa ja oli kaudella 2010 – 2011 ECHL:n tehokkain puolustaja.- Lepine on hyvin liikkuva ja kiekkoa pelaava kanadalainen malttipuolustaja, joka ampuu oikealta puolelta. Tässäkin vuosi Euroopassa on ajanut hänet sisään eurooppalaisiin kaukaloihin, kertoo Holtari.

Molempien sopimukset ovat kaksivuotisia, mutta seuralla on optio ensimmäisen kauden jälkeen.

Puolustaja Mikko Kalteva, 27, siirtyy JYPiin Ruotsin Södertäljesta. Kaltevan mitat ovat 192 cm/91 kg. Hän on pelannut kaksi viime kautta Södertäljessä, ensin Elitserienissä sitten Allsvenskanissa. Suomessa Kalteva on pelannut  SM-liiga viisi kautta Jokereissa.- Kalteva on kookas, hyvin liikkuva, ulottuva ja kokenut pelaaja, joka tuo JYPiin puolustustaitoa ja vahvistaa siten alivoimapelaamistamme, sanoo Holtari.

Kaltevan sopimus on myös 2-vuotinen. Mukana on seuraoptio ensimmäisen kauden jälkeen.

Neljäs uusi pelaaja on 23-vuotias hyökkääjä Mikael Ruohomaa. Hän pelasi viime kauden Mestistä Jokipojissa tehden 44 ottelussa 38 pistettä.- Mikael Ruohomaa on hyökkäysvoimainen ”late bloomer”,  joka on parilla viimeisellä Mestiskaudellaan ollut Suomen eniten kehittyvien pelaajien joukossa. Hyvällä liikkeellä, pelirohkeudella ja kiekollisella taidolla varusteltu nuorukainen pystyy voittamaan 1 vs. 1 –tilanteitaan mallikkaasti, kuuluu Jukka Holtarin arvio.Sopimus on kaksivuotinen.