Jääkiekon SM-liigassa pronssia saavuttanut KalPa on vahvistanut ensi kauden miehistöään kahdella pelaajalla. Ruotsalaista Luulajaa edustanut Tommi Miettinen, 33, palaa kotikaupunkiinsa, ja lisäksi seuran riveihin siirtyy maalivahti Ari Ahonen, 28, Frölundasta.

Ari Ahonen ja KalPa ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen. JYP-kasvatti Ahonen on torjunut kiekkoja pääkaupunkiseudun seuroissa ja Ruotsin liigassa.

- Kuopiossa on hieno kiekkobuumi ja organisaatio sekä pelaajat ovat osoittaneet, että täällä tehdään töitä huipputasolla. Pronssimitali oli kuin kirsikka kakkuun. Tulin hakemaan tänne peliaikaa tekemällä kovasti töitä ja auttamaan seuraa pitkälle, Ari Ahonen kertoo.

Tommi Miettinen on Kuopiosta lähtönsä jälkeen edustanut SM-liigassa Ilveksen ja TPS:n joukkueita. 3+1 vuoden pestin KalPan kanssa tehneellä Miettisellä on pelikokemusta myös Ruotsin ja Sveitsin kiekkoliigoista.

- KalPa pelasi uskomattoman kauden ja otti huikean askeleen eteenpäin. Nostan hattua toimistolle ja Virran Pekalle, miten ovat kääntäneet KalPan kurssia. Tunnen tulevani hyvään joukkueeseen ja eteenpäin menevään organisaatioon. Tosi kiitollinen olen tästä mahdollisuudesta palata kotiin. Odottava fiilis ja olen intoa täynnä, kommentoi Tommi Miettinen.

Lisäksi KalPa tiedotti tehneensä jatkosopimukset Tommi Jokisen, Toni Hyvärisen, Jarkko Malisen ja Ville Hyvärisen kanssa.

 

 

 

 

 

Lähde: YLE