Kovaa joukkuetta SM-liigakaudelle 2010-2011 rakentava KalPa on vahvistanut hyökkäystä taidolla ja puolustusta kovuudella. Lisäksi rightin puolen kätisyys joukkueessa kasvaa.

Yksi Suomen lupaavimpia peliätekeviä laitahyökkääjiä, Sakari Salminen (21) oli siirtomarkkinoiden kuumimpia nimiä. Salmisen taidot ja right-kätisyys tuovat uuden, terävän syömähampaan KalPan erittäin kiekolliseen pelitapaan. Sopimus on kaksivuotinen.

Salmisen potentiaalista kertoo myös piste-ennätys SM-liigasta, joka on nuoresta iästä huolimatta jo 16+14=30, syntyen toissakaudella. Otteluita runkosarjasta on takana 138, joissa pisteet ovat 31+37=68. Alla on myös yhdet alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut.

Kovuutta puolustukseen

Henri Laurila (30) tuo kovuutta, kokemusta, right-kätisyyttä ja painavan laukauksen. Mies ei kaihda koviakaan otteita puolustaessaan omaa maalia. Sopimus on kaksivuotinen.

Laurilan painavasta laukauksesta kertoo maaliennätys SM-liigasta, joka on 11 maalia kahden kauden takaa. Kokemusta SM-liigasta on kahdeksalta kaudelta, runkosarjasta 357 ottelua (27+36=63) sekä pudotuspeleistä 37 (2+4=6).

Mielenkiintoinen tryout

Mestiksen johtaviin pelaajiin ennen loukkaantumistaan lukeutunut hyökkääjä Oskar Essen (25) saapuu testattavaksi Kuopioon Savonlinnasta. Tryout kestää elokuun loppuun.

Oikealta laukova Essen iski viime kaudella 24 ottelussa pisteet 17+14=31. Kokemusta Mestiksestä on 137 ottelua (43+40=83) ja pudotuspeleistä 9 ottelua (2+0=2).

Urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapasen kommentit

"Salminen on erittäin taitava ja maalintekokyvykäs, joka rightin kaverina tuo vaihtoehtoja myös yv-peliin. Sakari koki KalPan oikeaksi paikaksi, yritetään viedä kaveria täällä vielä paljon eteenpäin. Odotukset ovat kovat", kertoo KalPan urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.

"Laurila tuo lujaa laukovana rightin puolustajana myös uusia vaihtoehtoja yv-peliin. Saatiin samassa paketissa kokoa, näköä, fyysisyyttä ja kova laukaus, mitä ominaisuuksia pakilta haettiinkin."

"Essen halusi itse tulla näyttämään osaamistaan ja ilomielin annettiin mahdollisuus. Miten meidän toiveet ja odotukset kohtaavat näytöt, se nähdään loppukesästä. Oskar saa meillä hyvän mahdollisuuden näyttää."