Lähtökohdat kauteen: Kankaanpäässä nähtiin viime kesän jälkeen totaalinen tyhjennys. Seura mullisti koko pesäpallomaailman tarjoamalla isoa rahaa pelaajille kerätessään pelaajia. Varustelu johtikin talvella suomenmestaruuteen hallissa, mutta kesällä nähtiin joukkueen todellinen taso. Nimimiehillä vahvistettu ryhmä ei loppujen lopuksi selvinnyt edes pudotuspeleihin vaan jäi sijalle yhdeksän. Ei ole varmaan mikään salaisuus, että monella paikka kunnalla oltiin tästä salaa mielissään – pesäpallossa ei edelleenkään pärjää rahalla.

Täksi kaudeksi joukkue lähtee aivan eri asetelmista. Ryhmästä on poissa Juha Suorauha, Sami Heinikainen, Markku Hylkilä ja Teemu Isoketo. Tilalle joukkueeseen saatiin nälkäisiä miehiä Ykköspesiksestä. Vanhasta nipusta suurempaa roolia on täksi kaudeksi tarjolla Ilari Siutlalle, jota on huhuttu jopa lukkarin paikalle. Myös Jonne Kemppainen saa ensimmäistä kertaa mahdollisuuden tärkeällä numerolla 2.

Pelinjohtaja: Tomi Niskanen Ei pystynyt operoimaan vahvojen persoonien kanssa viime vuonna. Kun kaikki meni hyvin, kaikki meni hyvin, mutta ongelmien saapuessa Niskanen ei kyennyt reagoimaan tarpeeksi. Niskanen ei kuitenkaan missään nimessä ole huono pelinjohtaja ja tänä vuonna mies saa tehdä rauhassa omaa juttuaan paineiden ollessa muualla.

Sisäpeli: Isokedon, Suorauhan ja Hylkilän poissaolo ei voi olla näkymättä. Uudet vastuunkantajat Siutla ja Kemppainen ovat isossa roolissa koko KaMan sisäpelin kannalta. Lyöjäpuolella vastuuta kantaa edelleen Jukka Lankinen ja Jukka Latvala. Joukkue on kohtalaisen hidas ja joutuu pelaamaan paljon isojen lyöntien kautta. Tilannetta ei varmasti saada päälle helpolla, vaan joukkue joutuu tekemään ison työn jokaista kolmostilannettaan kohden.

Ulkopeli: Kuka syöttää? Siutla vai nuori Jussi Kivelä? Syötti kumpi tahansa, vakuuksia huippuotteista ei missään nimessä ole. Etukentällä on myös täysin noviisikaksikko, joten kysymysmerkkejä vaihtotilanteiden puolustamisessa on paljon. Kun linja- ja takapelaajatkaan eivät kuulu niihin parhaimpiin, en epäilisi vaikka joukkuetta vastaan hakattaisi tänä kesänä reilusti juoksuja.

Seuraa häntä – läpimurtopelaaja 2013 Jonne Kemppaisella on paikka lyödä itsensä pesäpallokartalle. Saa varmasti valtavasti vastuuta ykköskärjestä, vaikkei alkukaudesta onnistuisikaan. Näytön paikka ehdottomasti, mutta työtä haittaa olennaisesti etenijöiden hitaus. Pienien kautta pelaaminen ei voi olla lähtökohta.

Arvio: Pääsee tähän kauteen rauhassa iskemään altavastaajana ja voi yllättää monet yksittäisissä otteluissa. Pitkässä sarjassa materiaali ei kuitenkaan riitä millään ja ulkokenttä saattaa olla paperia. Ottanee murskatappioitakin kesän mittaan. Sijoitus kahden viimeisen joukossa.

SEURASIIRROT:

Lähteneet: Juha Suorauha, Koskenkorvan Urheilijat Sami Heinikainen, Oulun Lippo-Pesis Markku Hylkilä, Seinäjoen Jymy-Jussit Teemu Isoketo, Vimpelin Veto

Saapuneet: Jesse Jokela, Hyvinkään Tahko Jani Moilanen, Ylivieskan Kuula Antti Rinnevuori, Puijon Pesis Miika Anttila, Ulvilan Pesä-Veikot Petteri Kortelainen, Ulvilan Pesä-Veikot