Kansas Cityssä eivät värivalot loista – uusista kapellimestareista huolimatta.

Lähtökohdat kauteen: Chiefs jäi viime vuonna lohkonsa viimeiseksi, kun 16 ottelusta tarttui 2 voittoa ja 14 tappiota. Pudotuspelit jäivät luonnollisesti haaveeksi. Chiefs oli kauden 2012 huonoin joukkue ja kauden päätteeksi sai lähteä niin päävalmentaja Romeo Crennel kuin myös toimitusjohtaja Scott Piol. Joukkue myllersi koko pakan viime kaudesta uusiksi; uusi päävalmentaja, pelinrakentaja sekä puolustuksen koordinaattori.

AFC West 2012

Voitot

Tappiot

Tasa-pelit

Voitto-%

Denver Broncos

13

3

0

81,3%

San Diego Chargers

7

9

0

43,8%

Oakland Raiders

4

12

0

25%

Kansas City Chiefs

2

14

0

12,5%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Jäi runkosarjaan

Nyt Kansas Cityssä on kuhina päällä. Joukkue teki hankinnat kahdelle tärkeimmälle paikalleen ja kaupungissa on alettu puhua jo pudotuspelipaikasta, uuden päävalmentajan ja pelinrakentajan johdosta. Tämä on paljon vaadittu ryhmältä, joka viime kaudella saalisti kuudestatoista ottelustaan vaivaiset kaksi voittoa. Andy Reid hyppäsi kuitenkin Chiefsin peräsimeen, eikä herran näytöistä Philadelphiassa voida kiistellä. QB:n paikalle Chiefsit hankkivat Alex Smithin, joka osoitti vahvuutensa San Franciscossa. Reid on päävalmentajana hyökkäyksen ja nimenomaan pelinrakentajan paikan asiantuntija. Reidin alaisuudessa Smithillä on loistavat mahdollisuudet nousta eliittiin. Eaglesissa Reidin hyökkäys takoi kolmena vuotena viidestä yli 400 pistettä.

Chiefsin ongelmat viime kaudella olivat nimenomaan hyökkäyspelissä. Joukkue jäi peräti viidessä ottelussa ilman touchdownia. Ei siis ihme, että kaikki kauden hankinnat tehtiin hyökkäykseen.

Hyökkäys: Jamaal Charles ja Dwayne Bowen johdolla, Kansasin hyökkäys sisälsi jo viime kaudella paljon huippuosaamista. Nyt uuden pelinrakentajan ja valmennuksesta johdolla tästä kaudesta ei voi odottaa ainakaan viime kauden tapaista kananlentoa. Smith on varma pelinrakentaja. Häneltä harvoin näkee virhettä tai syötönkatkoon johtanutta heittoa, mutta hyvin harvoin Smith myöskään loistaa. Jos hyökkäys on taattua laatutasoa, pärjää Smith hyvin. Mutta Smith itsessään ei tee joukkueen hyökkäyksestä parempaa, hän ei käännä pelejä viime hetkillä voitoksi, eikä nosta muiden hyökkääjien tasoa.

Jamaal Charles tulee olemaan tärkeä palanen Chiefsien hyökkäystä. Keskushyökkääjä rynnii väkisin pallon kanssa eteenpäin. Mielenkiintoista nähdä, missä kunnossa loukkaantumisesta toipunut Charles on tällä kaudella? Ja mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon Charles saa palloa heittoystävällisen Reidin johtaessa palapeliä?

Charlesia reilusti enemmän palloa tulee saamaan luultavammin veteraanipelaaja Dwayne Bowe. Bowen nopeus ja tilastot ovat laskeneet viime kausina, joten pystyykö mies nousemaan uudestaan huipputasolleen? Laitahyökkääjä on tasaisen varma pelaaja, mutta ei tähti. Kuulostaako tutulta (Smithiltä)? Hyökkäys tulee haastamaan, mutta ei loistamaan.

Puolustus: Chiefs puolustus rakentuu tukimies Derrick Johnsonin ympärille. Veteraani pelaaja ohjaa ja johtaa joukkoja edestä. Myös takamiesEric Berry sekä tukimiesJustin Houston ovat hyvin peliä lukevia johtajia, joten ainakin tältä osin homma on hanskassa. Kehittämisen varaa viime kaudelta jäi kuitenkin valtava määrä, joten aivan rajatonta luottoa Kansas Cityn puolustukselle ei voi antaa.

Puolustuksen linjasta löytyy ominaisuuksia, mutta ei kokonaisvaltaisia pelaajia. Valmennuksella on tässä kohtaa paljon tekemistä, jottei vastustaja pääsee kävelemällä läpi. Vaikka linja pitäisikin, myös kulmapuolustajista on raaka pula Kansas Cityssä, joten jääkö nyt aivan liikaa kolmikon Johnson-Berry-Houston vastuulle? Trion tulisi ristiä kätensä, että linja kestää jollakin tapaa kauden ja tämän jälkeen hoitaa seitsemän miehen työ kolmisin.

Arvio: Viime kauden katastrofi ei varmasti toistu, mutta kuinka nopeasti uusi päävalmentaja saa tapansa sisäistettyä pelaajille? Chiefs menee eteenpäin, mutta ei loista. Oakland jää ainakin taakse omassa divisioonassa, ei etene pudotuspeleihin.