Suurta kohua aiheuttanut Mikael Granlundin siirtyminen Kärpistä HIFK:hon ei ole vielä selvä. Oululaisseuran mukaan Kärpillä ja Granlundilla on yhä voimassa oleva pelaajasopimus.

- Oulun Kärpät on tehnyt Mikael Granlundin kanssa vuonna 2007 määräaikaisen neljä kautta kattavan pelaajasopimuksen, jonka ehtoja Kärpät on noudattanut, ja Granlund sekä sopimuksen hänen kanssaan allekirjoittanut isänsä Vesa Granlund ovat käsittääksemme olleet tyytyväisiä nuoren pelaajan kehittymisen varmistavaan sopimukseen, Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno kertoo seuran tiedotteessa.

- Hänen agenttinsa Ilkka Larva ei ole tarjouksia hyväksynyt eikä ole antanut vastatarjousta. Kärppien tietoon tuli viime viikon lopussa, että Granlundin agentti on tarjonnut häntä useisiin liigaseuroihin jo viime syksystä alkaen tietäen, että Granlundilla on sopimus Kärppien kanssa. SM-liigan keskinäisissä säännöissä myös lähdetään siitä, ettei pelaajia, etenkään nuoria pelaajia, tarjota kesken kauden muihin seuroihin ja tässä tapauksessa sekä Kärppien edustusjoukkueella sekä A-juniorijoukkueella on ottelukausi vielä kesken, Junno sanoo. 

Kärppien mukaan Granlundilla ei ollut oikeutta purkaa määräaikaista sopimusta, koska Kärpät ei ole syyllistynyt eritysen vakavaan laiminlyöntiin.

- Oulun Kärpät Oy tulee pitämään kiinni sopimuksestaan sekä selvityttää tapahtumien kulun sekä selvittää sopimusrikkomuksen seuraukset ainakin Jääkiekon SM-Liiga Oy:llä, Suomen Jääkiekkoliitolla ja pelaajayhdistyksellä.

Nähtäväksi jää missä Granlund ensi kaudella pelaa.

Lähteet: Jatkoaika.com, YLE