Panthersien ja Blue Jacketsien maalitaisto päättyi isäntien tappioo Floridassa.

Vasta kaksi ottelua pelannut Aleksander Barkov pääsi vihdoin pisteiden makuun viime yönä, kun vastaan asettui Columbus Blue Jackets. Isäntien harmiksi vieraat kuitenkin veivat maalirikkaan taiston luvuin 5-4, mutta tästä huolimatta Barkov pelasi kelpo ottelun.

Floridan kapteeniksi kesällä valittu tamperelainen rekisteröi ensimmäisen tehopisteensä avauserässä. Barkov ryösti kiekon omassa päädyssä ja pääsi kahdella yhtä vastaan Evgeni Dadonovin kanssa, minkä päätteeksi venäläinen viimeisteli 2-1 kavennusmaalin one-timerilla Barkovin syötöstä.

Barkov pääsi avaamaan myös kauden maalitilin toisessa erässä. Kapteeni sai loisto passi Dadonovilta ja kylmänä viimeistelijänä tunnettu Barkov ei maalin edessä erehtynyt.

Florida pääsi ottelussa 4-3 johtoon Nick Bjugstadin maalilla toisen erän lopussa, mutta Blue Jackets ei antanut periksi ja teki kolmannessa kaksi maalia, eikä Floridalta löytynyt vastausta.

5-4 voittomaalin tehnyt Cam Atkinson sai luvan kiittää Markus Nutivaaran hyvää laukausta viivalta, jota Floridan maalivahti James Reimer ei saanut kunnolla haltuun ja irtokiekon päätteeksi Atkinson nosti kiekon verkon perälle.

Nutivaaran yhden syöttöpisteen myötä oululaisen puolustajan kauden pistesaldo on nyt 0+3=3. Barkov selvisi otteluista tehoilla 1+1=2.

Maalit uupuvat

Patrik Laineen maaliton putki jatkuu edelleen. Viime yönä syy ei kuitenkaan ollut yksin Laineen, sillä vieraissa Nashville Predatorsia vastaan pelannut Winnipeg Jets ei saanut Pekka Rinteen taakse ainuttakaan kiekkoa. Laine rekisteröi ottelusta yhden laukauksen kohti maalia, yhden 2+2 rangaistuksen, sekä yhden kahden minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta. Peliaikaa Laineelle kertyi 15:31 minuuttia ja ylivoimaa 3:19 minuuttia.

Jets sai 29 laukausta Rinnettä kohti, mutta tähtivahti selvitti niistä jokaisen. Predators puolestaan takoi itsensä 1-0 johtoon toisessa erässä Ryan Hartmanin maalilla ja kolmannessa Roman Josi, sekä Ryan Johansen viimeistelivät ottelun lopputulokseksi 3-0.

Rinteelle nollapeli oli kauden ensimmäinen. Urallaan Rinne on nyt torjunut 52 nollapeliä.

- Totta kai se tuntuu hyvältä. Aikaisemmin kaudella hävittiin kotona Calgarylle 3-0 ja nyt vastattiin hyvin siihen. Tietysti kyseessä oli Winnipeg. Me juuri hävisimme heitä vastaan pudotuspeleissä ja sen aisti tänään. Jäällä oli paljon tunnetta. Mielestäni ensimmäinen erä oli nopeinta jääkiekkoa tähän asti tänä vuonna, Rinne tuumaili.

Ottelun toiminnantäytteisin hetki nähtiin toisessa erässä, kun jäälle syntyi molempien ketjujen välinen joukkotappelu, jonka aiheuttaja oli Miikka Salomäki taklauksellaan. Joukkomyllyssä olikin mukana varsin kovia nimiä, sillä Jetsin puolelta kahinoissa viihtyivät muun muassa kapteeni Blake Wheeler sekä Laineen ketjutoverina loistanut Nikolaj Ehlers.