Florida Panthers raateli kotonaan tylysti Ottawa Senatorsin.

Helsingin Global Seriesin otteluissa Aleksander Barkov ei ollut Patrik Laineen tavoin esillä maalitilastoissa, mutta kurssi on muuttunut selkeästi nousujohteiseksi viime aikoina.

Barkov sai vihdoin lohtua maalitilastoihin viikonloppuna New York Islandersia vastaan yhdellä osumalla ja viime yönä Ottawa Senatorsia vastaan suomalainen onnistui peräti kahdesti.

Vieraat pääsivät tulostaululle ensimmäisenä Ryan Dzingelin ylivoimamaalilla, mutta loput ottelusta edettiin totaalisesti Panthersin määräämässä tahdissa.

Toisessa erässä Barkov iski ottelun tasoihin tarkalla laukauksella Matt Hoffmanin syötöstä. Jonathan Huberdeau lisäsi isäntien johtoa ylivoimalla muutamia hetkiä myöhemmin. Barkov jatkoi tulitusta toisen erän loppupuolella ja laukoi kiekon verkon perukoille jälleen kerran terävällä laukauksella päästyään yksin Senatorsin puolustuksen taakse.

3–1-tilanne ei kestänyt pitkään. Troy Brouwer vastasi isäntien neljännestä osumasta, kun erää oli jäljellä vajaat neljä minuuttia. Frank Vatrano tykitti vielä illan viimeisen osuman juuri ennen toisen erän loppua ja selkäsauna oli täten valmis lukemin 5-1.

Barkovin tehot tältä kaudelta toistaiseksi ovat 5+8=13 ja taituri nousi viime yönä NHL:n suomalaisten pistepörssin viidenneksi. Viimeiseen viiteen peliin Barkov on mättänyt kolme maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Tamperelaisen kipparoima Panthers on myös hyvässä lennossa, sillä on tällä hetkellä joukkue on neljän ottelun voittoputkessa.