Aleksander Barkov teki viime yönä Florida Panthersin paidassa merkittävää seurahistoriaa ja tasoitti Pavel Buren ennätyslukemat.

Washington Capitals joutui tyytymään tappioon Floridassa huikeasta loppukiristä huolimatta lukemin 5-3. Puolustava Stanley Cup -mestari joutui ottelussa peräti 4-0 -tappioasemaan, mutta nousi kolmannen erän viimeisien minuuttien aikana maalin päähän. Panthers lopulta sinetöi viidennen osuman tyhjällä maalilla.

Illan suurin tähti oli jälleen kerran joukkueen kapteeni, Aleksander Barkov. Suomalainen merkkautti ottelusta komeat tehot 0+3 ja teki samalla historiaa Floridan paidassa, sillä on hän on nyt tasoissa Pavel Buren seurahistorian isoimman yhden kauden pistesaldon kanssa.

– Totta kai se on hieno merkkipaalu minulle. Se tarkoittaa, että pelaan todella hyvien pelaajien kanssa ja meillä on hauskaa paikkojen luomisessa ja maalien tekemisessä. Se on todella kiva juttu, mutta minun suurin tavoitteeni on päästä Stanley Cupin finaaleihin ja voittaa Stanley Cup, kommentoi Barkov ottelun jälkeen NHL.comin haastattelussa.

Barkov (34+60=94) tulee mitä todennäköisemmin tekemään kuitenkin vielä merkittävämpää historiaa. Hänellä on mahdollisuus haalia omiin nimiin Panthersin historian paras pistesaldo yhdeltä kaudelta, koska joukkueella on vielä kaksi peliä jäljellä.