Florida Panthersin suomalainen kapteeni oli jälleen tehokkaana ja kotijoukkue peittosi Detroit Red Wingsin vakuuttavasti lukemin 6-1. 

Viime viikolla tehojen valossa otsikoissa paistatellut Aleksander Barkov saavutti merkittävän rajapyykin viime kierroksella, sillä Floridan kapteenille tuli täyteen 30 maalia ensimmäistä kertaa taalajäillä. 

– Tietenkin se on kiva saavutus taas minulle. Se tarkoittaa, että pelaan hyvien pelaajien kanssa, jotka pystyvät syöttämään minulle kiekkoa. Minä yritän vain löytää vapaata tilaa ja teen töitä laukaukseni kanssa. Tällä kertaa se oli puhdas veto, kommentoi Barkov ottelun jälkeen NHL.comin haastattelussa. 

Kyseessä oli Barkovin uran 400. NHL-ottelu ja suomalaistähti osui vihdoin kolmannessa erässä, kun hän takoi todella tarkalla rannelaukauksella ottelun loppulukemiksi 6-1. Barkov saalisti ottelussa myös yhden syöttöpisteen.

Taitava keskushyökkääjä on ollut hurjalla pelituulella viime otteluissa. Kolmen edellisen ottelun yhteenlaskettu saldo pisteiden valossa on 2+7=9. Suomalainen muun muassa syötti peräti viisi maalia viime viikolla ottelussa Minnesotaa vastaan. 

Suomalaisten maalipörssi top 5: 

1. Mikko Rantanen 30+56=86
2. Aleksander Barkov 30+47=77
3. Sebastian Aho 30+47=77
4. Patrik Laine 29+16=45
5. Kasperi Kapanen 19+23=42