Washingtonissa nähtiin esimakua pudotuspeleistä, kun todennäköinen ensimmäisen kierroksen parivaljakko otti mittaa toisistaan.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen  tähdittämät huikeaa kautta pelaava Carolina Hurricanes joutui taipumaan Washingtonissa isännille lukemin 4-1.

Ottelun avausmaalin iski Capitalsin T.J Oshie avauserässä ja Hurricanes tasoitti Dougie Hamiltonin viivatykityksen voimin toisessa erässä.

Tasalukemissa edettiin aina kolmanteen erään saakka, kunnes lopullisen voittomaalin iski maalipörssin kärjessä istuva Aleksander Ovetšhkin. Maali oli venäläiselle supertähdelle kauden 49. ja aikeissa on luonnollisesti rikkoa maaginen 50 maalin rajapyykki kahdeksannen kerran uransa aikana. Osuma oli myös Ovetšhkinille uran 656. ja tämän myötä hän tasoitti Brendan Shanahanin kaikkien aikojen maalipörssissä. Molemmat ovat sijalla 13.

Erän viimeiset maalit iskivät John Carlson ja Nicklas Bäckström

Washington valmistautuu puolustamaan seuran ensimmäistä mestaruutta pitkälle kevääseen. Joukkueen täytyy mitä todennäköisemmin kohdata avauskierroksella Hurricanes, joka on tällä hetkellä ensimmäisellä villi kortti -sijalla ja Washington puolestaan kohtaa Metropolitan -divisoonaa.