Washington venyi voittoon jatkoajalla Matt Niskasen maalilla luvuin 4-3 Rangersia vastaan.

Puolustava Stanley Cup-mestari palasi takaisin voiton kantaan New York Rangersin kustannuksella viime yönä. Washington Capitalsin kone yski edellisellä viikolla kahdella tappiolla, mutta tuoreen jatkoaikavoiton myötä joukkue tienasi kaipaamansa kaksi pistettä.

Rangers siirtyi ottelussa ensimmäisenä johtoon Mika Zibanejadin maalilla avauserän kuudennella minuutilla. Viime kauden puolustajien pistepörssin voittanut John Carlson lämäsi isännät tasoihin suoraan aloitusvoitosta ajassa 14:05.

Washingtonin kapteeni Aleksander Ovetškin vei kotijoukkueen johtoon tutulla ylivoimamaalilla toisen erän alussa. Carlson syötti vaikean näköisen kiekon venäläisen lapaan ja NHL:n viime vuosien kiistaton maalikuningas ampui kaukaa laidasta kiekon silti Henrik Lundqvistin taakse.

- En odottanut, että hän ampuisi laisinkaan. Hän ampui kovaa ja kun ymmärsin, että hän päättikin laukoa, niin oli vaikeaa pelastaa tilanne. Minun pitäisi kyllä tietää, että se kaveri ampuu mistä tahansa. Tilanne ei näyttänyt siltä, että hän ampuisi. Hän sai kiekon lapaan ja siitä lähti! Otin opikseni. Olen pelannut häntä vastaan niin monta kertaa, minun pitäisi tajuta olla aina valmiina, Lunqvist harmitteli.

New York vastasi tähän omalla ylivoimaosumalla Jimmy Veseyn toimesta. Tasatilanne laukesi, kun Ovetškin osui jälleen kerran lähes identtisellä osumalla ylivoimalla kolme minuuttia ennen toisen erän loppua ja viimeiselle erätauolle siirryttiin 3-2 lukemissa.

Siinä missä Washingtonin ylivoima oli nähtävästi vireessä, niin samaa pysty sanomaan myös Rangersista. Vieraat tasoittivat lukemiksi 3-3 Chris Kreiderin ylivoimamaalilla kolmannen erän puolessa välissä. Puolustaja Neal Pionk ampui rannelaukauksen viivalta ja Kreider ohjasi vedon sisään Braden Holtbyn ohitse.

Jatkoajalla Jevgeni Kuznetsov toi pelivälineen rauhallisesti alueelle ja napakan rannelaukauksen jälkeen irtokiekkoon kerkesi maalille ajanut puolustaja Matt Niskanen, joka ratkaisi ottelun lukemiksi 4-3.

- Oli kiva tehdä maali. En tehnyt paljoa tilanteessa. Kuznetsov teki paljon hyvää työtä siinä. Minun täytyi vain laittaa kiekko sisään, Niskanen kommentoi pelin jälkeen.

Ovetškinin kaksi ylivoimamaalia nostivat hänet NHL:n kaikkien aikojen ylivoimamaalitilastossa Dino Ciccarellin vierelle yhdeksänneksi. Molemmilla luku näyttää 232 maalia ylivoimalla, mutta Ovetškin saattaa mennä ohitse jo tällä viikolla.