Edmonton Oilersin viiden ottelun voittoputki katkesi Washingtonissa. 

Connor McDavidin Edmonton Oilers saapui Washingtoniin tukevassa viiden ottelun voittoputkessa, mutta puolustava mestari laittoi öljyn aisoihin lukemin 4-2. 

Capitalsin kapteeni Aleksander Ovetškin saavutti ottelussa jälleen kerran yhden merkittävän virstapylvään ja teki historiaa. 

Seitsemän kertaa NHL:n maalipörssin voittanut venäläinen tykitti Oilersia vastaan tutulta paikaltaan ylivoimamaalin toisessa erässä ja maali jäi ottelun viimeiseksi. Ovetškin nousi osumallaan kaikkien aikojen ylivoimamaalitilastossa kahdeksanneksi Marcel Dionnen vierelle 234 ylivoimamaalilla. 

Vielä merkittävämpää on kuitenkin se, että Ovetškin tarvitsee vain kaksi ylivoimamaalia päästäkseen tasoihin Mario Lemieux'n kanssa, jolla on kasassa 236 osumaa ylivoimalla. Kuudentena listalla on Brendan Shanahan (237) ja venäläisen rytmin tietäen hänellä on mahdollisuus mennä molempien legendojen ohi jo tällä viikolla, sillä Capitals pelaa tulevan kuuden päivän aikana kolmesti. 

 

Mikäli Ovetškin nousee kuudenneksi, niin verkon on heiluttava melkoisesti tulevan etapin saavuttamiseksi. Venäläisen seuraava kohdeluku on 246 ja kyseisellä viidennellä sijalla majailee legendaarinen Phil Esposito. Listan kärjessä on 274 osumalla Dave Andreychuk

Tällä kaudella moskovalainen on paukuttanut tehot 11+6=17 ja on maalipörssin jaetulla toisella sijalla.