Washington Capitals ratsastaa viiden ottelun voittoputkessa ja vei viime vyön kierroksella pisteet mukanaan Philadelphiasta lukemin 5-3. 

Aleksander Ovetškin on tehnyt jälleen historiaa NHL:ssä, mutta tällä kertaa venäläinen maalitykki ei ole tasoissa tai jahtaamassa ketään, sillä hän on oman ennätyksensä kärjessä. 

Washington Capitalsin kapteeni on ensimmäinen pelaaja NHL:n historiassa, joka on onnistunut tekemään kymmenen pelatun kauden aikana vähintään 45 maalia. Vertailun vuoksi Wayner Gretzky ja Mike Bossy onnistuivat tässä yhdeksän kertaa. 

Kaikkien aikojen eniten pisteitä tehnyt venäläispelaaja on saavuttamassa seuraavalla maalilla tai syötöllä myös toisenkin merkittävän rajapyykin, sillä Ovetškin on yhden tehopisteen päässä 1200 tehdystä pisteestä. Aktiivisista pelaajista vain Joe Thornton ja Sidney Crosby ovat rikkoneet kyseisen rajan. 

Ottelussa Philadelphiaa vastaan Ovetškin saalisti kauden 46. maalinsa tuttuun tyyliin ylivoimalla luottosentterinsä Nicklas Bäckströmin syötöstä. Venäläisen nykyvireen perusteella maaginen 50 maalin raja rikkoutuu tälläkin kaudella ja kyseessä olisi Ovetškinin kahdeksas 50 maalin runkosarja NHL:ssä. 

NHL:n maalipörssi top 10:

1. Aleksander Ovetškin 46 
2. Leon Draisaitl 41
3. Patrick Kane 40
4. Brayden Point 37
5. John Tavares 37
6. Alex DeBrincat 36
7. Joe Pavelski 36
8. Cam Atkinson 36
9. Jeff Skinner 36
10. Nathan MacKinnon 34