Washington Capitals on voittanut tammikuun aikana vain kolme ottelua. 

Puolustavan Stanley Cup -mestarin kone jatkaa yskimistään. Washington Capitals kärsi kuudennen perättäisen tappion viime yönä, kun San Jose Sharks vei pisteet kotiin jatkoajalla lukemin 7-6.

Ottelussa nähtiin peräti kaksi hattutemppua, kun kotijoukkueen kapteeni Aleksander Ovetškin iski uransa 23. kypärätemppunsa ja Sharksien Tomas Hertl sinetöi omansa jatkoajan voittomaalilla. Venäläisellä on kasassa 643 maalia ja ohitti viime yön 3+1=4 saldolla Dave Andreychuckin (640 maalia) ja on kaikkien aikojen maalitilastossa sijalla 14. Ovetškin on myös enää pisteen päässä Sergei Fedorovista (1179), joka on toistaiseksi kautta aikojen eniten pisteitä tehnyt venäläinen NHL:ssä. 

Muut Capitalsin tähdet, kuten T.J Oshie ja Evgeny Kuznetsov pääsivät myös maalien makuun, mutta Sharksien luottonimet Joe PavelskiEvander Kane, Logan Couture ja Hertl vastasivat tuleen tulella. 

Voitto oli lähellä lipsua pois vierailta, kun kellossa oli jäljellä enää vain sekunteja ja Capitals johti 6-5, mutta Kane sai roiskaistua kiekon maalin edestä peräverkkoihin ajassa 19:59. 

– Luulin, että peli oli ohi. Tulin vaihtoon ja rikoin mailani, sitten katsoin jäälle ja näin, että Kane laittoi kiekon verkkoon. Aika villiä pistää peli tasoihi siinä tilanteessa, kommentoi Couture pelin jälkeen. 

Capitalsin päävalmentaja Todd Reirden ei ollut mielissään omiensa pelityylistä. 

– Tämä ei ollut Washington Capitalsin jääkiekkoa. Jos vaihamma iskua iskusta joukkueen kanssa, jolla on tuollainen tulivoima, niin me emme voita pitkässä juoksussa. Saimme kovan opetuksen taas kerran ja se ei ole hyväksyttävää ja se ei toimi pitkässä juoksussa. Ei todellakaa, jyrisi Reirden. 

Capitalsilla on uusi mahdollisuus katkaista tappioputki ennen tähdistöottelun taukoa seuraavana yönä Toronto Maple Leafsia vastaan.