Viime viikon päättänyt NHL-kierros ei tarjonnut suomalaisittain isoja yllätyksiä.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämä Carolina Hurricanes kärsi kotonaan tappion New Yorks Islandersille lukemin 2-1. Suomalaiskaksikko kuitenkin vastasi isäntien ainoasta maalista. Aho kuljetti kiekon maalille ja yritti rystyltä laukausta, jonka Thomas Greiss torjui, mutta Teräväinen iski irtokiekon sisään.

Ahon pisteputki on nyt 11 ottelun mittainen kauden alusta alkaen. Hurricanes/Hartford Whalersin historian aikana samaan on pystyny vain Ron Francis

Edmonton Oilersin ja Chicago Blackhawksin lopputulos tuskin yllätti ketään. Joukkueet pääsivät molemmat taululle ensimmäisessä erässä. Blackhawks aloitti kamppailun Brent Seabrookin maalilla ja Oilersin tasoituksesta vastasi Zack Kassian. Tasatilanteessa edettiin jatkoajalle saakka ja 2-1 voiton ratkaisijaksi nousi öljyn kapteeni ja kiistatta tärkein pelaaja, Connor McDavid

McDavidin maaliputki on nyt neljän ottelun mittainen ja supertähti on jäänyt pisteittä vain kerran kymmenen ottelun aikana. NHL:n pistepörssissä McDavid on viidentenä.

Kierroksen eittämättä upein maali nähtiin Anaheimissa

Kalifornian kamppailussa Anaheim Ducks ja San Jose Sharks ottivat toisistaan mittaa. Ankkojen 4-3 jatkoaikatappiosta huolimatta ottelun puhutuimmaksi pelaajaksi nousi kotijoukkueen Pontus Åberg

Sharksit pääsivät kahden maalin karkumatkalle toisessa erässä ja Ducksien kirin aloitti Åberg toisen erän lopussa kaventamalla tilanteeksi 3-2. Kolmannessa erässä tukholmalainen hämmästytti katsojia upealla tasoitusmaalilla. Ankkojen harmiksi Timo Meier kuitenkin ratkaisi voiton vieraille jatkoajalla.

Los Angeles Kings sai vihdoin lohtua haavoihin, kun kuuden ottelun voittoputki saatettiin lepoon. Sankareiksi 4-3 voitossa New York Rangersia vastaan nousivat kesän puhuttu hankinta Ilja Kovaltshuk ja Liigassakin TPS:n riveissä kiekkoillut Alec Martinez

Venäläistähti ahmaisi taistosta pisteet 1+2 ja oli näkyvästi esillä läpi ottelun. Kovaltshukin tärkein hetki tapahtui toisessa erässä, kun hän onnistui ylivoimalla tasoittamaan pelin lukemiksi 2-2 perinteisellä tulisella laukauksellaan.

Ottelun sykähdyttävin nähtiin kolmannen erän viimeisellä minuutilla 3-3 tilanteessa. Martinez kuljetti kiekon vaarattoman näköisesti omasta päädystä Rangersin alueelle saakka. Päästyään hyvällä laukaisupaikalle puolustaja ei empinyt ja amoui kohti Henrik Lundqvistiä, joka päästi kiekon selän taakse ja Kings eteni 4-3 voittoon.