Suomalaistähden kone on yskinyt miltei koko alkukauden. 

NHL:n suomalaisista yksi puhututtavin aihe on Patrik Laineen tehottomuus tällä hetkellä. Suomalainen on jäänyt maamiehistään jälkeen pisteissä ja maaleissa huolestuttavalla tavalla. 

Viimeisen viiden pelin saldo on karua luettavaa. Maaleja nolla, pisteitä nolla ja koko kauden tehot ovat toistaiseksi 3+2. Kaiken lisäksi ykkösketjun paikka on vaihtunut alempiin ketjuihin. Viikonloppuna Laine sai myös kuuluvaa suitsutusta omilta. 

Winnipeg Jetsin monivuotinen konkari Dustin Byfuglien oli saanut tarpeekseen Laineen seisoskelusta ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan ja "Big Buff" karjaisi nuorelle suomalaiselle niin lujaa, että koko hallissa kaikui. 

- Sinun täytyy liikkua! 

Jets hävisi vierasottelun luvuin 3-2. Neljännessä ketjussa ottelun aloittanut Laine ruoski itseään tuntuvin sanoin tappion jälkeen. 

- Sen verran pelataan, mitä ansaitaan. Ei siinä sen kummempaa. En omilla peliesityksilläni odotakaan muuta. Ne pelaajat, jotka valmentaja valitsee, niiden kanssa pelataan. Lähdetään tästä kapuamaan ylöspäin ja hakemaan minuutteja. Kovasti hommia vaan, Laine kommentoi Ilta-Sanomien haastattelussa. 

Suorasanainen tamperelainen ei kaunistellut tilannetta. 

- Kiekolla pelaaminen ei oikein nyt onnistu, niin pitää yrittää tehdä jotain muuta. Aika paljon on vielä tekemistä. Nyt ei ole oikein itseluottamusta kiekon kanssa. Kaikki pienetkin jutut, kuten purut, jäävät juuri siihen yhteen mailaan tai luistimeen. Mietin liikaa ja puristan tikkua, Laine myönsi. 

Laineella on tällä viikolla suuri näytönpaikka Suomessa. Jets kohtaa kapteeni Aleksander Barkovin Florida Panthersin torstaina, sekä perjantaina Helsingissä.