Boston Bruins voitti neljännen ottelun 4-0 -lukemin ja eteni Stanley Cupin finaaliin.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen huikea kevät koki järkyttävän lopun viime yönä Carolinassa. Koko sarjan vakuuttavasti pelannut Boston Bruins ei tuhlannut tilaisuuttaan ja tiputti Hurricanesin neljännessä ottelussa pois jatkosta. Maalivahti Tuukka Rask oli jälleen kerran terävässä vireessä ja torjui kotijoukkueen kaikki 24 laukausta.

Maaleista vastasivat pelkästään Bostonin nimekkäät tähtipelaajat. Toisessa erässä David Pastrnak upotti ottelun avausmaalin ylivoimalla ajassa 4:46 ja Patrice Bergeron teki samoin ylivoimalla erän lopussa.

Bergeron iski uudestaan ja kasvatti johtoa kolmeen maaliin viimeisen erän puolessa välissä. Sarjan viimeisen osuman tyhjiin viimeisteli Brad Marchand

Putoamisen myötä Carolina Hurricanes on ensimmäinen joukkue NHL:n historiassa, joka on voittanut toisella kierroksella suoraan neljässä ottelussa ja tippunut konferenssin finaaleissa itse neljässä ottelussa.

Bostonin puolella Raskin numerot keräävät kehuja. Suomalaisvahdin päästettyjen maalien keskiarvo on 1.84 ja torjuntaprosentti .943, lisäksi tililtä löytyy nyt kaksi nollapeliä.

– Tämä merkitsee paljon. Se on niin vaikeata edetä pudotuspeleissä tai ylipäätänsä pelata finaalissa. Meidän täytyy nauttia tästä, mutta samalla ymmärtää, että vielä on paljon töitä jäljellä, Rask kommentoi NHL.comin haastattelussa.

Bruins kohtaa finaalissa San Josen ja St. Louisin välisen ottelusarjan voittajan.