Boston Bruinsin tehoketju kaatoi Ottawa Senatorsin 4-1, mutta jobinpostia seurasi Urho Vaakanaisen aivotärähdyksellä.

Boston Bruinsin Brad Marchand, Patrice Bergeron ja David Pastrnak osoittivat jälleen kerran miksi he ovat koko NHL:n yksi tehokkaimpia ykkösketjuja 4-1 voitossa Ottawa Senatorsia vastaan.

Marchand rekisteröi 1+1, Bergeron 1+2 ja Pastrnak koppasi peräti neljän tehopisteen illan kahdella maalilla ja kahdella maalin johtaneella syötöllä (2+2). Ketju merkkasi yhteensä siis kahdeksan tehopistettä, kolme maalia ja viisi syöttöä.

Illan puhutuin osuma oli puhtaasti koko kolmikon käsialaa. Bergeron syötti kiekon omissa Pastrnakille, joka antoi pelivälineen keskialueella Marchandille ja hän puolestaan luisteli Senatorsin alueella ja harhutti puolustaja Dylan DeMelon tyystin kahville, kunnes lopulta palautti kiekon takaisin Pastrnakille, joka viimeisteli kiekon avoimeen maaliin. 

Marchand kehui ottelun jälkeen tšekkiläistä ketjukaveriaan ylistävin sanoin. 

- Hänen on kasvamassa. Hän on dominoiva pelaaja. Hänen kyvyt ovat niin paljon paremmat, kuin kenenkään muun ja tapa, jolla hän näkee jään, hänen itsevarmuutensa taso tällä hetkellä, se on todella hauskaa katseltavaa, Marchand kommentoi. 

Bruinsien maalivahti Tuukka Rask teki ottelussa huikeat 38 torjuntaa ja samalla suomalainen onnistui palaamaan omalle tasolleen kehnon Calgarylle kärsityn 5-2 tappion jälkeen, missä Rask päästi neljä maalia. Viimeisin voitto oli Raskille kauden kolmas. Savonlinnalaiselle kausi on ollut ailahteleva ja numerot eivät tällä hetkellä mairittele. Raskin torjuntaprosentti on .901 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3.38. 

- Rask ei ole ollut sen standardin mukainen, mihin olemme tottuneet. Mielestäni hän myöntää sen ensimmäisenä. Mielestäni hän oli todella hyvä tässä ottelussa, näki kiekkoja, hallitsi irtokiekkoja. Olen iloinen hänen puolestaan. Hän tarvitsi hyvän tukevan voiton. Hän sai sen ja toivottavasti saa siitä voimaa, totesi Bruinsien päävalmentaja Bruce Cassidy ottelun jälkeen medialle. 

Suomalaisittain ilta ei ollut täysi menestys. Bruinsien Urho Vaakanainen joutui poistumaan pelistä vastaanotettua kovan kyynärpään kasvoihin Matt Borowieckiltä. Joensuulainen 19-vuotias puolustajanalku sai tilanteesta päävalmentaja Cassidyn mukaan aivotärähdyksen. Vaakanainen pelasi ottelussa vain 5:46 minuuttia. Luotsi myös vahvisti, että Vaakanaisen tilalle tulee puolustaja Bostonin farmijoukkueesta. 

Voit katsoa tilanteen alla olevasta videosta.