Chicago Blackhawksin johtohahmot Jonathan Toews ja Patrick Kane eivät näe pudotuspelejä tänä keväänä huolimatta huikeista tehopisteistä.

Vielä tammikuussa NHL:n viimeistä paikkaa pitänyt St. Louis Blues on noussut sittemmin pudotuspelipaikoille ja koko kauden ailahtelevasti esiintynyt Chicago Blackhawks puolestaan on jo virallisesti ulkona.

Joukkueet kohtasivat viime yön kierroksella ottelussa, jossa nähtiin merkkittäviä henkilökohtaisia ennätyksiä ja lopulta Chicago vei lukemin 4-3 voittolaukauskisan voimin.

Ottelun puhutuimmiksi pelaajiksi nousivat Chicagon kapteeni Jonathan Toews ja tämän aisapari Patrick Kane. Toews vastasi ottelun avausmaalista ensimmäisessä erässä ja osuma oli kanadalaiselle kauden 35. ja samalla Toews rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä.

Toewsin osuman syötti Kane, joka pääsi maalin makuun toisessa erässä kauden 42. osumallaan. Maalin myötä myös Kane teki uuden henkilökohtaisen ennätyksen pisteiden valossa. Amerikkalainen on nyt paukuttanut tehot 42+65=107 ja on NHL:n pistepörssin kolmantena.