Connor McDavid näytti jälleen kerran kyntensä ja nousi takaisin liigan pistepörssin kärkeen.

Edmonton Oilers näytti Montreal Canadiensille kaapin paikan viime yön kierroksella luvuin 6-2. Oilersin voitossa avainpelaajiksi nousivat joukkueen kapteeni Connor McDavid ja tähtipelaaja Leon Draisaitl, jotka molemmat saalistivat kolme tehopistettä.

Kahtena edellisenä kautena NHL:n pistepörssin voiton nimiinsä vienyt McDavid nousi viime yönä takaisin tutulle paikalle liigan kärkeen tehopisteissä. Kanadalaisella on kasassa tehot 10+16=26. Pitkään ykkösenä pysynyt Mikko Rantanen (6+20=26) on toki edelleen samoissa pisteissä, mutta suomalaisen on petrattava tehtailua, mikäli haluaa haastaa McDavidin pistepörssin voitosta.

Montrealia vastaan McDavid pääsi tehojen makuun avauserässä kahdesti. Oilersin kapteenille merkattiin ensimmäinen syöttöpiste Matt Benningin ottelun avausmaaliin. Erän lopussa nopeajalkainen supertähti luisteli vaivoitta Montrealin puolustuksen ohitse ja tarjoili nappisyötön Draisaitlin lapaan, joka viimeisteli tyylikkäästi kiekon Carey Pricen taakse.

Molemmat joukkueet vaihtoivat maalit mieheen toisessa erässä ja kolmanteen edettiin Oilersin komennossa lukemin 4-2.

Päätöserässä Ryan Nugent-Hopkins ja Kris Russell jatkoivat Oilersin johdon kasvattamista. Ottelun viimeinen maali ja McDavidin kolmas syöttöpiste nähtiin vajaat kaksi minuuttia ennen loppua, kun kapteeni tarjoili syötön Darnell Nurselle ja puolustaja ampui loppulukemiksi 6-2.

Oilersin luukulla vahtinut Mikko Koskinen torjui 27 laukausta ja voitto oli suomalaiselle kauden neljäs.