NHL:n tähtisikermäiset huippujoukkueet kohtasivat Washingtonissa.

Puolustava Stanley Cup -mestari Washington Capitals sai vieraakseen arkkivihollisensa Pittsburgh Penguinsin viime yön kierroksella. Kaava oli tutulla tapaa sama vanha, kun joukkueiden kapteenit Aleksander Ovetškin ja Sidney Crosby olivat jälleen kerran valokeilassa.

Penguins oli ottelussa pitkään kuskin paikalla ja ampui armotta yli 40 laukausta Braden Holtbyn suuntaan, mutta Capitals piti pintansa ja vei ottelun nimiinsä 2-1.

Kolminkertainen mestari Crosby osui tähdistä ensimmäisenä. Capitalsien puolustaja Dmitry Orlov sähläsi kiekon kanssa alivoimalla oman maalin takana ja pieleen mennyt syöttö päätyi Jack Johnsonin lapaan. Pakki ei epäröinyt hetkeäkään ja syötti keikon oitis vapaana seisovalle Crosbylle, jonka tarkka laukaus ohitti Holtbyn.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Pittsburghin 1-0 johdossa.

Ovetškin vastasi huutoon toisessa erässä. Koko NHL:n paras ylivoima ei kuitenkaan ollut parhaimmillaan, sillä Capitals tuhlasi peräti viisi ylivoimaa, mutta yhden kerran joukkue onnistui hyödyntämään erikoistilanteen ja maalista vastasi tietenkin isäntien kapteeni.

Venäläinen sai perinteiseen tyyliin omalle tontilleen täsmäsyötön John Carlsonilta ja maalivahti Casey DeSmithistä ei ollut pysäyttäjäksi taalajäiden pelätyimmälle pommille.

Liigan kovin maalitykki siirtyi virallisesti Marcel Dionnen edelle kaikkien aikojen ylivoimamaaleissa kahdeksannelle sijalle lukemalla 235. Ovetškin tuli tasoihin myös Boston Bruinsin David Pastrnakin kanssa maaleissa ja molemmat jakavat toistaiseksi NHL:n maalipörssin ykkösijan 12 osumalla.

Ottelun eittämättä tärkein ja luonnollisesti ratkaiseva maali nähtiin kolmannen erän viimeisillä minuuteille. Peliaikaa oli jäljellä vain alle kaksi minuuttia ja Capitals hallitsi kiekkoa Penguinsin päädyssä. Ykkösketjun keskushyökkääjä Jevgeni Kuznetsov jakoi kiekon viivan tuntumassa Carlsonille, joka luisteli hetken maalia kohti ja syötti pelivälineen maalille ajaneelle T.J Oshielle ja tämä sinetöi 2–1-voiton Washingtonille.

Puolustavan mestarin krapulaiset otteet yltyivät lokakuun lopussa ja marraskuun ensimmäisinä päivinä, mutta tuoreimman voiton myötä Capitals on voittanut ensimmäistä kertaa kaksi perättäistä ottelua tällä kaudella varsinaisella peliajalla.

- Olemme pääsemässä lähemmäksi tavoitteita. Me näemme tämän päivä päivältä enemmän. Pelasimme todella vahvan pelin Edmontonia vastaan ja tänään meidän fokus oli oikea peliin saapuessa. Mielestäni Pittsburgh pelasi todella hyvin. Heidän tehtävä oli suorittaa hyvin, kommentoi Holtby, joka torjui 41 kertaa ottelussa.