Boston Bruins oli kaikkea muuta kuin vieraskorea Edmonton Oilersille. 

Connor McDavidin luotsaama Edmonton Oilers oli voimaton Boston Bruinsien edessä TD Garden-areenalla viime yönä. Kahden viime kauden hallitseva ja puolustava pistepörssin voittaja aloitti ottelun upealla soolomaalilla, mutta tämä jäi laihaksi lohduksi, sillä isännät veivät mittelön lukemin 4-1. 

Kanadalainen supertähti sai keskialueella kiekon haltuunsa ja ponkaisi täyteen vauhtiin ohittaen Bruinsin puolustuksen. Hetkeä myöhemmin McDavid olikin jo yksinläpi ja tämä laukoi kiekon Jaroslav Halakin taakse. 

McDavidin upea suoritus ei missään nimessä kuitenkaan ollut illan puhutuin maali millään mittarilla. 

Bruinsin David Pastrnak päätti kuitata McDavidin avausosuman parhaimmalla mahdollisella tavalla ja vastasi huutoon tasoitusmaalilla, joka toistaiseksi lienee kauden komeimpia osumia, ellei jopa komein. 

Avauserän puolessa välissä Bruinsin ylivoimalla Pastrnak sai kiekon Oilersin päädyn laidassa haltuunsa. Tsekkiläinen taituri luisteli kohti maalia ja harhautti ensiksi puolustaja Matt Benningin tyylillä, jonka jälkeen 22-vuotiaan kädet kävivät kuumina ja Cam Talbot päätyi tyystin kahville myös. 
 

- En oikein tiedä, olin paniikkitilassa pääni sisällä. Oli hyvä päästä ajamaan keskelle pieleen menneen kuvion jälkeen. Puolustus antoi minulle tilaa ja ajattelin kokeilla ja työstin itseni maalille saakka, totesi suoritustaan kuvaillut Pastrnak. 

Valmennusjohto oli luonnollisesti tyytyväinen pikaiseen tasoitusmaaliin. 

- Se oli hieno maali, joka pisti meihin liikettä. Sitä ei mielellään antaisi avausmaalia kotona vieraille. Sitä pyrkii tasoittamaan niin nopeasti, kuin vaan mahdollista. Hän [Pastrnak] teki hienoa työtä, kommentoi Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy

Bruins laittoikin jauhot suuhun jo ensimmäisessä, sillä erätauolle siirryttiin 3-1 lukemissa. Pastrnakin lisäksi Bostonin tuttu tehomies Brad Marchand ampui kauden ensimmäisen osumansa ja laiturin tehot näyttävät nyt 1+7=8. 

Kolmannessa erässä Bostonin pistepörssiä johtava Patrice Bergeron poimi helpot pois ja ampui tyhjään maaliin kauden viidennen maalinsa. Tässä vaiheessa kautta Bergeronilla on kasassa tehot 5+3=8. 

Suomalaisittain ilta oli vähintäänkin hiljainen. Oilersin Jesse Puljujärvi ei rekisteröinyt ottelussa tehopisteitä, eikä yhtäkään laukausta maalia kohti. Peliaikaa kertyi 10:26 minuuttia. Suomalainen sai alkuviikosta kirpaisevia uutisia, kun päävalmentaja Todd McLellan ilmoitti, että Puljujärvi pelaa toistaiseksi neljännessä ketjussa.