Vancouver Canucks kaatoi kotonaan Colorado Avalanchen huikeassa maalitaistossa.

Elias Pettersson pelaa elämänsä jääkiekkoa tällä hetkellä. Nuori ruotsalainen oli jälleen kerran Vancouver Canucksien ylivoimaisesti näkyvin ja paras pelaaja viime yön kierroksella.

19-vuotias merkkasi itselleen kaksi maalia ja kolme maaliin johtanutta syöttöä 7-6 voitossa Colorado Avalanchea vastaan.

Tehtailu alkoi avauserässä, kun Pettersson rekisteröi illan ensimmäisen syöttöpisteen Brock Boeserin maaliin. Sama kaksikko iski uudestaan toisessa erässä pelin ollessa 1-1 ja Boeser ampui isännät 2-1 johtoon ruotsalaisen upeasta syötöstä.

Pettersson tehtaili toisessa erässä myös maalin ja tasoitti pelin lukemiksi 4-4. Kolmannessa erässä ruotsalainen tasoitti ottelun lukemiksi 6-6 varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Jatkoajalla Vancouverin Derrick Pouliot ratkaisi voiton kotijoukkueelle ylivoimalla ja syöttäjänä luonnollisesti Pettersson, josta tuli seuran historian nuorin viisi tehopistettä yhden runkosarjaottelun aikana saavuttanut pelaaja.

Ottelussa nähtiin tehoja myös suomalaisittain. NHL:n pistepörssin kärjessä majaileva Mikko Rantanen kasvatti saldoa ja pokkasi kolme maaliin johtanutta syöttöä. Suomalaisen tehot ovat nyt 5+19=24.

Vancouverin Markus Granlund pääsi myös tulostaululle ja ampui ottelussa yhden ylivoimamaalin. Osuma oli Granlundille kauden kolmas.