San Jose Sharks ei ole saanut odottamaansa Erik Karlssonilta tällä kaudella. 

Kenties koko NHL:n supertähdistä tehottomin ja tilastojen valossa suurin alisuorittaja lienee Erik Karlsson

Ruotsalainen hyökkäävä puolustaja siirtyi suurten otsikoiden kera kesällä San Jose Sharksin riveihin vietettyään yhdeksän kautta Ottawa Senatorsin organisaatiossa. Monet odottivat urotekoja entiseltä Norris -voittajalta, varsinkin Brent Burnsin vierellä, mutta näytöt ovat toistaiseksi olleet kaikkea muuta. 

Takana on 18 peliä Sharksien nutussa ja tehot kertovat karua kieltä Karlssonin kaudesta. Supertähti ei ole tehnyt ainuttakaan maalia ja tehopisteitä on yhteensä vain seitsemän. Hyökkäävän puolustajan plus/miinus-tilasto on -10 ja tuore töpeksiminen viime kierroksella Calgary Flamesia vastaan summaa hyvin ruotsalaisen nykyisen vireen. 

Karlsson ampui aluksi kiekon päin Flamesin pelaajaa ja peliväline kimposi kohti Sharksin päätyä. Puolustaja lähti hakemaan kiekkoa ja pienen kaartelun seurauksena Karlsson kaatui jään pintaan. Calgaryn Mark Jankowski syötti kiekon maalille syöksyvän Sean Monahanin lapaan ja tämä kavensi lukemiksi 2-1. 

Ruotsalaisen tähtipuolustajan onneksi voitto ei karannut harmillisen virheen takia käsistä, sillä kotijoukkue voitti lopulta 3-1. 


The Hockey News kuitenkin tietää kertoa, että Karlssonin suhteen syitä huoleen ei vielä ole. Tehot ovat jääneet sikseen, mutta muuten otteet jäällä ovat olleet hyviä. Jääkiekkoraamattu uskoo, että kyse on puhtaasta epäonnesta ja jossain kohti kautta supertähti palaa väistämättä omalle tasolleen.