San Jose Sharks ei mahtanut mitään isäntien 4-0 tylytykselle New Yorkissa lukuisista paikoista huolimatta.

New York Islanders otti luulot pois oitis San Jose Sharkseilta viime yöllä ja lähettivät vieraat tappiollisina 4-0 lukemissa jatkamaan vieraskiertuettaan kohti Philadelphiaa. 

Suomalaisesta näkökulmasta ottelun yksi huikeimpia hetkiä nähtiin, kun monen vuoden NHL-konkari Valtteri Filppula hassutti Sharksien kesän puhutuimman hankinnan, Erik Karlssonin aivan kahvilla San Josen omassa päädyssä. 

Ruotsalainen tähtipuolustaja oli luistelemassa kohti kiekkoa omaa päätyä päin vierellään Marc-Eduard Vlasic ja tilanne näytti enintäänkin harmittomalta. Filppula luisteli tiivisti kiinni kaksikon takana ja kuin varkain onnistui ryöstämään kiekon Karlssonin hallinnasta nostamalla tämän mailan veteraanin elkein. Suomalaisen onneksi maalille ajanut jyrä Matt Martin oli täysin avoinna ja nappisyötön päätteeksi Martinin rannelaukaus vei saarelaiset tukevaan 3-0 johtoon kolmannessa erässä. 

Maalisyötön myötä Filppulan saldo on nyt 2+1=3 ja nousi Islandersin sisäisen pistepörssin kolmanneksi. Leo Komarov merkitsi itselleen kakkossyötön niin ikään Martinin maaliin ja avasi samalla kauden pistetilinsä. 

Filppula allerkirjoitti kesällä Islandersin kanssa vuoden sopimuksen ja Komarov puolestaan neljän vuoden pahvin.

Ottelun kiistaton tähti oli kuitenkin Islandersin maalilla kauden ensimmäisen pelinsä pelanut Robin Lehner, joka myös allekirjoitti kesällä vuoden sopimuksen New Yorkin kanssa. Lehner torjui kaikki vieraiden 35 laukausta ja piti tähtisikermän pelätyn ylivoiman neljään eri otteseen edelleen nollissa. 

Sharksit ovat tuskaillee koko kauden ylimääräisellä miehellä pelatessa ja toistaiseksi lukema on todella tyly. Kymmenestä ylivoimasta yksikään keikko ei ole mennyt vastustajan taakse. 

Kapteeni Joe Pavelski ei ollut tyytyväinen pelin jälkeen toimittajien edessä. 

- Peli oli voitettavissa. On rasittavaa, ettei mikään mennyt meidän tilanteista verkkoon, ei ylivoimalla, eikä momentumilla. Nämä oli niitä pelejä, että aina kun sai A-luokan paikan, niin kiekko osuikin suoraan rintaan tai suojiin, kapteeni harmitteli. 

Islandersin uusi tuore Stanley Cup-mestarivalmentaja Barry Trotz oli luonnollisesti tyytyväinen, sillä hän sai kauden ensimmäisen ison päänahan kotijäällä. 

- Minulle tämä oli joukkuevoitto. Teimme kaiken joukkueena ja kaikki kantoivat kortensa kekoon. Robin oli todella vankka, olen onnellinen hänen puolesta. Hän on omistaunut isosti ja muuttanut peliään parempaa kohti. Olen onnellinen hänen puolesta ja joukkue myös, Trotz summasi.