Florida Panthers haki pisteet pois Ottawasta hurjassa maalitaistossa lukemin 7-5.

Aleksander Barkov merkautti yöllä pisteet 1+1, mutta viime kierroksella tehojen valossa pidemmän korren veti joukkueen toinen suomalainen.

Laitahyökkääjä Juho Lammikko tehtaili edellisellä pelissä peräti neljä maaliin johtanutta syöttöä ja asetti samalla Panthersien tulokasennätyksen.

Lammikko petaili hienon paikan ensimmäisessä erässä Troy Brouwerille ja konkari painoi tasoituskaapin, kun Matt Duchene oli aikaisemmin vienyt isännät johtoon.

Barkov iski illan maalinsa ylivoimalla hetkeä myöhemmin ja vei vieraat 2-1 -johtoon. Jared McCann kasvatti johtoa avauserän puolessa välissä ja Evgenii Dadonov täräytti lukemiksi 4-1 Barkovin syötöstä ajassa 19:59.

Toisessa erässä Ottawa pääsi maalin päähän Matt Duchenen ja Drake Bathersonin kavennuksilla. Lammikko kuitenkin tarjoili lisää upeita täsmäsyöttöjä kahden kappaleen verran ja Florida eteni lopulta 6-3 -johtoon toisen erän päätteeksi.

Zack Smith ja Brady Tkachuk avittivat Senatorsin taas maalin päähän, mutta Matt Hoffman viimeisteli kuitenkin taululle lukemiksi 7-5 ja syöttäjänä tietenkin Lammikko.

- Hän ei näyttänyt tulokkaalta, vai näyttikö? Hän näytti aivan Wayne Gretzkyltä maalin takana. Hieno peli häneltä. Ne syötöt tuli suoraan lapaan ja meidän ei tarvinnut tehdä muuta, kuin laittaa sisään. Hän teki kaiken työn, hyökkääjä Micheal Healy totesi Lammikon suorituksesta.