James Rodriguez tulitti Kolumbian 4-2 voittoon Yhdysvaltoja vastaan kansainvälisessä ystävyysottelussa.

Kuluva viikko ei ole ollut kaikista helpoin James Rodriguezille

Vuodesta 2017 asti Bayern Münchenissa lainassa ollut kolumbialainen joutui suuren kritiikin kohteeksi alkuviikolla. Joukkueen entinen pelaaja ja seuran ehdoton legenda Lothar Matthaus tuomitsi julkisesti Rodriguezin egoistiseksi ja kyseenalaisti keskikenttäpelaajan asenteen ja motivaation.

Rodriguezilla on Real Madridin kanssa sopimus vuoteen 2021 asti ja Rodriguezin on määrä olla lainassa Bayernissa vuoden 2019 kesäkuun loppuun saakka. Saksalaisseuralla on optio ostaa Rodriguez itselleen, mikäli niin tahtovat. Rodriguez liittyi Real Madridin riveihin vuoden 2014 Brasiliassa järjestetyn World Cup-turnauksen jälkeen, jossa kolumbialainen oli loistanut ja maalannut kahdesti upeilla osumilla neljännesvälierissä Uruguayta vastaan.

Rodriguezin ja Bayernin kausi Bundesliigassa on ollut vaikea. Viimeisestä neljästä ottelusta ei ole tarttunut mukaan yhtäkään voittoa, mutta 27-vuotias on toistaiseksi osunut kahdesti.

Kolumbialainen on pitkään kerännyt lokaa niskaansa suorituksista seurajoukkueissa, mutta torstaina Floridassa hän pääsi kuitenkin purkamaan paineita maajoukkueen paidassa ottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Ottelua oltiin pelattu maalittomana 35 minuuttia. Monesti kansainvälisellä tasolla loistanut Rodriguez päätti ottaa tilanteen haltuun ja vei Kolumbian 1-0 johtoon sensaatiomaisella suorituksella. Santiago Arias syötti pallon tähtipelaajalle ja tämä sai pelivälineen haltuunsa rangaistusalueen rajamailla.

Rodriguez mittaili hetken ja ampui vasemmalla jalalla huikean kierrepallon suoraan vasempaan ylänurkkaan, eikä Yhdysvaltojen maalivahti Zack Steffen kyennyt torjumaan tilannetta mitenkään.

Yhdysvallat tosin siirtyivät myöhemmin ottelussa 2-1 johtoon Kelly Acostan ja Bobby Woodin maaleilla. Päättäväinen Kolumbia kuitenkin tasoitti Carlos Baccan toimesta. Pelin viimeisen kymmenen minuutin aikana Radamel Falcao vei eteläamerikkalaiset 3-2 johtoon ja Miguel Angel Borja kasvatti johtoa Rodriguezin syötöstä 79 minuutilla.

Kyseessä ei tietenkään ole ensimmäinen kerta, kun Rodriguez väläyttelee erinomaisia taitojaan Kolumbian paidassa kansainvälisillä kentillä.

Yksi unohtumaton suoritus syntyi juuri edellä mainitun vuoden 2014 World Cup-turnauksessa Brasiliassa neljännesvälierissä, kun vastassa oli Uruguay.

Rodriguez teki ottelussa kaksi maalia, joista ensimmäinen lukeutuu turnauksen parhaimpien joukkoon. Kolumbialainen otti pallon rangaistusalueen ulkopuolella rinnalla vastaan ja tämän jälkeen ampui kaukolaukauksen ilmasta tuttuun tyyliin vasempaan ylänurkkaan.

Voit myös katsoa koosteen eilisestä Yhdysvallat-Kolumbia ottelusta alla olevan linkin kautta.