Montreal Canadiens piti pintansa Florida Panthersia vastaan Antti Niemen turvin 5-1 -voitossa Florida Panthersia vastaan.

Välillä on raskaita iltoja ja sitten on Antti Niemen suorituksen veroisia urotekoja, jollaista Montreal Canadiensin kotiyleisö pääsi todistamaan ilmielävänä. Florida Panthers oli saapunut Montrealiin pahat mielessään ja tämä näkyi jäällä, sillä joukkue tulitti peräti 53 laukausta maalia kohti. Vieraiden harmiksi Niemi kuitenkin torjui 52 vetoa ja kasvatti samalla Floridan tappioputkea seitsemän ottelun mittaiseksi.

Panthers aloitti toiveikkaasti viemällä ensimmäisen erän nimiinsä luvuin 1-0 Mike Hoffmanin maalilla. Shea Weber toi Montrealin pelin vihdoin mukaan toisen erän alussa ylivoimalla. Phillip Danault ja Max Domi tarjoilivat lisää apuja ja kolmanteen siirryttiin Canadiensin 3-1 -johdossa.

Vieraiden tulitus ei loppunut missään kohti, mutta Niemi kesti. Kolmannessa erässä nähtiin myös toinen erinomainen suoritus, kun Jesperi Kotkaniemi tehtaili huikealla yksilötaidolla upean maalin.

Muualla NHL:ssä suurimmaksi puheenaiheeksi on noussut Anaheim Ducksin järjettömän huono vire. Joukkue hävisi Detroit Red Wingsille luvuin 3-1 ja näin ollen karmea tappioputki venyi 12 ottelun mittaiseksi.

– Tällä hetkellä meillä ei ole itseluottamusta yrittää voittaa vastustajia. Olemme ulkona pelistä ja siksi meitä vastaan on helppo puolustaa ja me vain odotamme virheitä, Rickard Rakell totesi joukkueensa heikosta tilasta.

Kaiken lisäksi Anaheim menetti pelin aikana kaksi tärkeää pelajaaa, kun Jakob Silfverberg ja Ryan Kessler joutuivat jättämään ottelun kesken.