New York Islanders antoi faneilleen kaivattua lohtua kukistamalla John Tavaresin Toronto Maple Leafsit murskalukemin 6-1.

Odotettavissa oli huutoa ja ivailua, mutta kukaan ei osannut varautua siihen todellisuuteen, jonka John Tavares koki astuttuaan jäälle ensimmäistä kertaa New York Islandersia vastaan uuden seuran paidassa. 

Yleisö buuasi raivoisasti ja antoi Tavaresin kuulla kunniansa päätöksestä, joka särki kaikkien Islandersin kannattajien sydämmet. Tavaresi valitsi kesällä Toronto Maple Leafsit ja jätti kylmät hyvästit seuralle, jonka kanssa hänen oli tarkoitus voittaa Stanley Cup. Yleisö pääsi ensimmäistä kertaa sanomaan sanottavansa Tavaresin edessä ja se ei ollut kaunista. 

Vihaisten ja edelleen pettyneiden kannattajien toiminta ei jääny pelkästään huuteluun. Tavaresia kohti heitettiin tekokäärmeitä lämmittelyiden aikana ja lisäksi eräs fani heitti tähtipelaajaa tämän omalla entisellä Islandersin pelipaidalla. 


Islandersin organisaatio oli päättänyt näyttää ennen ottelua Tavaresille omistetun tribuuttivideon kiitokseksi kaikista yhteisistä vuosista, mutta fanit eivät nielleet tätä laisinkaan ja buuasivat koko videon läpi. 


Tavares järkytti entisen seuransa kannattajia viime kesänä julkaisemalla kuvan itsestään nukkumassa sängyssä Toronton lakanoissa pienenä poikana ja tämäkin ele oli tuoreessa muistissa Islandersin faneilla. Ottelun kolmannen erän viimeisillä minuuteilla hallissa raikuivat huudot nukkumaanmenosta ja pyjamoista. 

Ottelun jälkeen Tavares totesi medialle, että kukaan ei ole kävellyt hänen kengissään, eikä kenenkään ole pakko pitää hänen päätöksestään.