Patrik Laine on noussut otsikoihin maailman jääkiekkomedioissa vähentyneiden tehopisteiden takia. 

NHL:n tällä hetkellä polarisoiviin kiekkoilijoihin kuuluva Patrik Laine on kerännyt tällä kaudella mielipiteitä yleisön ja median suusta molemmista ääripäistä. 

Marraskuussa suomalainen hullaannutti kiekkomaailman, kun hän takoi 18 maalia yhden kuukauden sisällä. Sittemmin joulukuu ja tammikuu ovat menneet äärimmäisen erilaisissa merkeissä tehojen valossa. Laine on tehnyt marraskuun jälkeen vain neljä maalia ja kourallisen syöttöpisteitä. 

Keskustelua on myös herättänyt Laineen viettämä aika videopelien parissa. 

Kanadalaisen Sportsnet -kanavan toimittajat Tim Micallef ja Sid Seixeiro pohtivat suomalaisen nykyistä tilannetta hiljattain suorassa lähetyksessä. Micallef totesi, ettei luonnehtisi Lainetta supertähdeksi vielä tässä vaiheessa ja moittii 20-vuotiasta epätasaisista jaksoista, sekä viime kevään kehnosta pudotuspeleistä. 

Aisapari Seixeiro kuitenkin tarjosi paljon positiivisemman näkökulman Laineen tilanteeseen. 

– Minä uskon, ettei kukaan ole rankempi Patrik Laineelle, kuin Patrik Laine itse. Meillä on useita sitaatteja häneltä, joissa hän toteaa olevansa huono ja unohtanut sen, kuinka pelata jääkiekkoa. Hän tietenkin tekee näin, sillä hän melkein voitti maalikuninkuuden viime kaudella. Joten hän on melko pirun hyvä, totesi Seixeiro. 

Hän myös ammensi, että Laineen on keskityttävä maalittomien jaksojen aikana enemmän pelin muihin asioihin. 

– Mielestäni hänen täytyy astua omalta tieltänsä pois. Jos et ajoittain tee maaleja, niin olkoon menneeksi. Jos et tee maaleja, niin sinun täytyy vaikuttaa peliin jollain tavalla, mutta hän ei tee niitä muita asioita, jonka takia Paul Mauricella on helppo työ todeta, että 'ei tänä iltana', jatkoi Seixeiro viittaamalla Winnipegin päävalmentajan päätökseen penkittää Laine toisessa erässä Bostonia vastaan tiistaina. 

– Minä en panikoi, niin kuin jotkut ehkä tällä hetkellä tekevät. Minun mielestäni tämä kaveri nousee tästä. Hän tulee olemaan hyvä, hän ottaa opikseen tästä ja mielestäni hänellä tulee olemaan rutkasti paremmat pudotuspelit tänä vuonna, kuin vuosi sitten.