Los Angeles Kings kaatui Toronto Maple Leafsin edessä luvuin 4-1 Kasperi Kapasen kahdella maalilla.

Torontossa on tätä nykyä monta aihetta hymyyn. Nuorekas joukkue kahdella supertähdellä höystettynä kaataa laadukkaita NHL-kokoonpanoja viikosta toiseen ja viime yönä ilmiö sai jatkumoa.

Auston Matthewsin johtama Leafs sai vieraita Kaliforniasta, kun Los Angeles Kings yritti tarjota vastarintaa NHL:n tulikuumalle nipulle, mutta turhaan.

Kotijoukkueen näkyvin suomalainen Kasperi Kapanen aloitti Toronton juhlinnan jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Kapanen piti kiekkoa hallussa Kingsien maalin takana ja ampui toiveikkaan kudin, joka kuin ihmeen kaupalla sujahti kavalasti Jack Campbellin selän taakse.

- Näyttää hyvältä paperilla, kun saa edes hyvän vedon maalia kohti, niin minua lykästi, kun se meni sisään, Kapanen hymähteli ottelun jälkeen.

Patrick Marleau tarjosi Torontolle lisää turvaa 2-0 ylivoimamaalillaan ensimmäisen erän lopussa.

Kings yritti päästä peliin mukaan Ilja Kolatshukin toisen erän kavennuksella, mutta Leafs palasi takaisin kahden maalin johtoasemaan Mitch Marnerin kauden neljännellä osumalla.

Kapanen loisti jälleen viimeisessä erässä, kun kaksi vastaan yksi-tilanteen seurauksena tämä veivaili illan toisen maalinsa hienon syötön päätteeksi.

Eikä ole sattumaa, että täsmällisen tarkan tarjoilun takana oli Matthews. Amerikkalainen supertähti koppasi illan ensimmäisen syöttöpisteen Kapasen avausmaalista ja toisen syöttöpisteen hän rekisteröi upean harhautus-syöttö-yhdistelmän lopuksi.

Matthews teki suorituksellaan NHL-historiaa. 21-vuotiaasta tuli NHL:n viides pelaaja kautta aikojen, joka on tehnyt vähintään kaksi tehopistettä kauden jokaisen seitsemän ensimmäisen pelin aikana. Vastaavaan on pystynyt vain Mario Lemieux, Kevin Stevens, Mike Bossy ja Wayne Gretzky.

- En minä tiedä mikä siinä on. Minä yritän vain pelata jääkiekkoa ja pitää hauskaa, saada tilaisuuksia ja käyttää ne hyväksi. Minulla on ollut tuuria, että kiekko on mennyt sisään. Olemme tulleet hyvin toimeen ketjuna ja tulemme paranemaan. Tietenkin kaikista tärkeintä on se, että me voitamme otteluita ja me haluamme sen jatkuvan, Matthews totesi ottelun jälkeen.

Maple Leafs johtaa koko liigaa 12 pisteellä ja on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa. Joukkue on toistaiseksi hävinnyt seitsemästä ottelusta vain yhden.

Matthewsilla pistepörssin johto kasvoi entisestään ja hänellä on nyt kasassa tehot 10+6=16.