NHL:n runkosarja päättyi viime yönä ja alla on lista suomalaispelaajista jotka teoriassa olisivat Suomen maajoukkueen käytettävissä. Kaikki seurat eivät kuitenkaan päästä pelaajiaan maajoukkueitten käyttöön. Syinä ovat pienet loukkaantumiset, jotka mahdollisesti haittaisivat syksyllä alkavaa NHL-kautta.

Pahin takaisku Jukka Jalosen valmentamille Leijonille tuli, kun Minnesota Star Tribune-lehti uutisoi, ettei Wild päästä Koivua MM-kisoihin. Koivu oli koko NHL:n tehokkain suomalainen kuluvalla kaudella. Koivu sai muutama viikko takaperin polvivamman ja kevään aikana hän on pelannut puolikuntoisena. Näin ollen Koivu keskittyy Wildin kauden päättymisen jälkeen polvensa kuntouttamiseen.

Wildin maalivahti Niklas Bäckström ja hyökkääjä Antti Miettinen sen sijaan liittyvät näillä näkymin Suomen MM-vahvuuteen.

Nämä pelaajat vapautuivat:

Maalivahdit:

Kari Lehtonen, Atlanta Karri Rämö, Tampa Bay Niklas Bäckström, Minnesota Pekka Rinne, Nashville

Huomioita: Lehtosen ja Rämön sopimukset päättyvät. Lisäksi Lehtonen kärsi runkosarjan lopulla päävammasta.

Puolustajat: Toni Lydman, Buffalo Teppo Numminen, Buffalo Anssi Salmela, Atlanta Ville Koistinen, Nashville

Huomioita: Salmela oli loukkaantuneiden listalla runkosarjan lopun. Hänen, Koistisen ja Nummisen sopimukset päättyvät tähän kauteen. Nummisen uran jatko on vaakalaudalla.

Hyökkääjät:

Ville Peltonen, Florida Jarkko Ruutu, Ottawa Niklas Hagman, Toronto Sean Bergenheim, NY Islanders Mikko Koivu, Minnesota Antti Miettinen, Minnesota Antti Pihlström, Nashville Jere Lehtinen, Dallas

Huomioita: Antti Pihlström oli sivussa runkosarjan lopun ylävartalovamman vuoksi. Lisäksi mies saatetaan lähettää farmijoukkue Milwaukeen riveihin pelaamaan AHL:n pudotuspelejä. Ainakin Jere Lehtinen, Sean Bergenheim ja Niklas Hagman kärsivät runkosarjan lopussa jonkinasteisista vammoista. Bergenheimilla nivuset ja Hagmanilla aivotärähdys. Jere Lehtinen kärsi ylävartalon vammasta. Peltosen, Pihlströmin ja Lehtisen sopimukset päättyvät kesällä.Lähde: YLE