Washington Capitals tuskaili Montreal Canadiensia vastaan Kanadassa.

Puolustava Stanley Cup -mestari on aloittanut kautensa todella ailahtelevin ottein ja esimerkillinen näyte krapulaisesta mestaruusjoukkueesta nähtiin viime kierroksella.

Capitals johti ottelua 4-3, kun kolmatta erää oli jäljellä enää hieman yli kolme minuuttia ja Canadiensin sankariksi nousi Jesperi Kotkaniemi tasoitusmaalillaan. Viimeisellä minuutilla Max Domi vei isännät 5-4 johtoon ja Joel Armia viimeisteli tyhjiin loppulukemiksi 6-4.

Kotkaniemi onnistui aikaisemmin ottelussa myös avauserässä. 18-vuotias ampui uransa ensimmäisen maalin taalaliigan jäillä ja vei Canadiensit 1-0 johtoon.

- Se oli melko hullua. En ole koskaan kuullut tuollaista yleisöä aikaisemmin, Kotkaniemi totesi ottelun jälkeen.

Canadiens johti ottelua 3-1 toisessa erässä, mutta Capitalsin kapteeni Aleksander Ovetškin painoi kaksi kaappia ja Lars Eller avitti vieraita myös illan toisella osumallaan. Viimeiseen erään edettiin 4-3 lukemissa, mutta Kotkaniemi ja Canadiensit onnistuivat sinetöimään kaksi pistettä pakettiin varsinaisella peliajalla kaikesta huolimatta.

- Kerroin Jesperille, että kyse on vain yhdestä maalista, jotta saa apinan pois selästä ja heti alkaa tuntumaan paremmalta. Mielestäni hän pelasi hienon ottelun ja kaksi isoa maalia. Luonnollisesti me tarvitsimme niitä kahta maalia myös, kommentoi Canadiensin hyökkääjä Tomas Tatar

Uran ensimmäisten NHL-maalien lisäksi Kotkaniemi valittiin myös Canadiensin toimesta ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Mainittakoon vielä, että Canadiens teki ottelussa NHL-historiaa. Kotijoukkueen kaksi viimeistä osumaa syntyi kahdessa sekunnissa ja koskaan aikaisemmin liigan historiassa ei olla tehty yhtä nopeasti kahta maalia.