Jääkiekkoliiga NHL on pyörinyt täyttä häkää lokakuun alusta asti ja alkukauden aikana olemme saaneet todistaa kymmeniä toinen toistaan upeampia torjuntoja, syöttöjä, maaleja, taklauksia sekä myllyjä!

Viime yönä Suomen aikaa kiekkofanit ympäri maailmaa saivat todistaa jälleen useita upeita suorituksia, mutta yksi suoritus oli ylitse muiden, kun Tampa Bay maalivahti Louis Domingue ryösti todellisella  tuulimylly-torjunnalla Chicagon supertähden Patrick Kanen!

Tilanne syntyi ensimmäisen erän lopussa Chicagon pelatessa ylivoimaa, kun tilanne ottelussa oli vielä 1-1. Blackhawks-hyökkääjä Nick Schmaltz ajoi oikealta laidalta sisään hyökkäysalueelle ja vapautti komella syötöllään Kanen nokikkain Tampa Bayn maalivahdin, Louis Dominguen kanssa.

Kane yritti ampua kiekon maalin vasempaan ylänurkkaan, mutta räpylä oikeassa kädessä pelaava Domingue kaivoi kikkakirjansa lisälehdiltä vanhan liiton Hasek-torjunnan ja liukui vasen kylki maassa kiekon eteen. Kanen laukoma kiekko pysähtyi Dominguen räpylään, josta se kimposi patjan kautta maalin kulmalle, jonka jäleen Tampa Bayn puolustajien onnistui siivota se pois omalta alueelta.

Dominguen uskomattoman torjunnan voit katsoa alta!

Dominguen torjunta oli äärimmäisen tärkeä, sillä ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lopulta 1-1 lukemissa ja toisessa erässä Tampa Bayn onnistui karata kolmen maalin karkumatkalle ja lopulta aina 3-6 vierasvoittoon.

Jos haluat katsoa vartin verran todellista vintage-meininkiä NHL:stä, niin nyt sinulla on mahdollisuus katsoa 80- ja 90-luvun parhaita NHL-torjuntoja alta näkyvästä videosta!