Edmonton Oilers haluaa päästä pudotuspeleihin hinnalla millä hyvänsä.

Taisto pudotuspeleihin pääsystä käy kovana läntisessä konferenssissa. Rajalla majailevat Edmonton Oilers ja Vancouver Canucks kilpailivat tärkeistä pisteistä viime yönä ja Oilers lopulta vei mittelön nimiinsä voittolaukauskilpailussa luvuin 3-2.

Avauserässä Edmonton pääsi alivoimalla iskemään ensimmäisenä Jujhar Khairan taitavalla yksilösuorituksella. Canucks kuittasi nopeasti Brandon Sutterin ylivoimallamaalilla. Oilersin kapteeni Connor McDavid  vieraat uudestaan johtoon omalla ylivoimamaalilla.

Toisessa erässä Vancouver luisteli perästä 2-1 -lukemista, kunnes Markus Granlund tasoitti ottelun tarkalla laukauksella maalin edestä.

Kolmas erä ja jatkoaika eivät tuottaneet maaleja, joten ratkaisua haettiin voittolaukauksien turvin. Rankkareita ammuttiin pitkä tovi ja lopulta kymmenes vetäjä Alex Chiasson ratkaisi voiton Edmontonille.

Vieraiden suomalaisvahti Mikko Koskinen torjui voitossa 20 laukausta.

Läntisen konferenssin pudotuspelirajalla on tunkua. Villi kortti -paikoista taistelevat kynsin ja hampain Colorado Avalanche, Minnesota Wild, Oilers ja Canucks. Tällä hetkellä Minnesota ja Oilers ovat tasoissa pisteessä lukemalla 49.