Colorado Avalanche on enää yhden voiton päässä jatkoon etenemisestä.

Kahdeksannen sijan voimin pudotuspeleihin tiensä selvittänyt Colorado Avalanche on lähellä shokkiyllätystä. Lännen konferenssin voittanut Calgary Flames on todellisessa vaarassa tippua altavastaajalle ja Mikko Rantasen johdattama joukkue johtaa ottelusarjaa 3-1.

Viime yönä Avalanchen sankariksi nousi Rantanen, joka ratkaisi ottelun jatkoerässä kotijoukkueelle lukemin 3-2. Calgary siirtyi ottelussa ensimmäisenä johtoon Elias Lindholmin ylivoimamaalilla toisessa erässä. Kolmannessa erässä Derek Ryan kasvatti johtoa kahteen maaliin ja Avalanchen aika alkoi olla kortilla.

Kotijoukkue kuitenkin osoitti suurta sisua kaventamalla ja tasoittamalla kolmannen erän aikana. Maaleista vastasivat J.T Compher ja Rantanen ylivoimalla vain alle kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Jatkoerässä Rantanen sai hyvän poikittaissyötön Carl Söderbergiltä ja suomalaisen väkevä lämäri lähetti kiekon oitis verkon perukoille. Vahvan runkosarjan pelannut suomalainen on Coloradon johtava pistelinko pudotuspeleissä, sillä Rantanen on iskenyt neljässä pelissä tehot 3+3=6.