Colorado Avalanchen voittoputkelle ei näy loppua.

Mikko Rantanen ja Nathan MacKinnon jatkoivat liigan terrorisointia ja viime yönä vuorossa olivat Pittsburgh Penguins.

NHL:n pistepörssiä johtava suomalainen (10+32=42) tehtaili kaksi syöttöpistettä ja MacKinnon (18+23=41) nakutti vakuuttavat tehot 1+3=4. Kanadalainen ketjukaveri on enää pisteen päässä Rantasesta.

Ottelun avausmaalissa Rantanen väläytteli upealla harhautuksella ja syötti kiekon Samuel Girardille, jolla oli helppo työ viimeistellä kiekko reppuun. Toisessa erässä Avalanche lisäsi johtoa kahdella maalilla ja johto oli tässä kohti peräti 3-0.

Penguinsin kapteeni Sidney Crosby osoitti kuitenkin erinomaista johtajuutta ja vastasi haasteeseen hattutempulla. Crosby teki toisessa erässä kaksi maalia ja tasoitti ottelun kolmannen erän alussa. Suomalaispuolustaja Juuso Riikola koppasi Crosbyn kolmannesta maalista kauden avauspisteen.

Coloradon tähdet kuitenkin näyttivät päätöserässä kyntensä. Gabriel Landeskog vei isännät takaisin johtoon MacKinnonin ja Rantasen esityöstä. MacKinnon avitti lisää 5-3 -maalilla ja Carl Soderberg ampui viimeisen kiekon reppuun ja näin loppulukemiksi 6-3.