Colorado Avalanche ja Mikko Rantanen tekivät tulosta vieraissa Philadelphia Flyersia vastaan. 

Mikko Rantasen NHL-kausi on lähtenyt käyntiin hirmuiselle vireellä. Suomalaisen nykyinen pisteputki on tällä hetkellä yhdeksän ottelun mittainen ja joukkuetoveri Nathan MacKinnon ylsi samaan temppuun myös Coloradon 4-1 voitossa Phildadelphia Flyersia vastaan. 

Rantasen saldo 4+12=16 nosti hänet myös koko NHL:n pistepörssin kärkeen jaetulle ykkössijalle yhdessä Toronto Maplea Leafsin Auston Matthewsin kanssa. Rantasen paikka kärjessä varmistui Avalanchen viime kierroksen 4-1 voitossa Philadelphian kotihallissa, jossa hän rekisteröi tililleen kaksi maalia. 

- Hän teki melkein 90 pistettä viime vuonna ja hän on päässyt hyvään alkuun tänä vuonna ja näyttää siltä, ettei hän saa sitä tunnustusta, jonka hän ansaitsee. Se kelpaa meille, sillä jos hän pystyy lentämään tutkan alla, se kelpaa meille. Hän tulee olemaan iso pelaaja tässä liigassa pitkään, totesi kapteeni Gabriel Landeskog suomalaisen menestyksestä.  

Rantanen käynnisti maalien teon Flyersia vastaan avauserässä ylivoimaosumalla. Kauden kolmas maali syntyi rutiinilla laukauksella kohti tyhjää maalia MacKinnonin taidokkaan syötön seurauksena. Rantasella oli vielä helpompi työ hankkia illan toinen osuma, kun 3-1 tilanteessa kolmannen lopussa Philadelphian maali ammotti tyhjyyttään ja suomalainen viimeisteli ottelun lukemaksi 4-1. 

Rantanen ja MacKinnon löytävät itsensä nyt hyvästä seurasta. Muut historian ainoat Colorado Avalanche/Quebec Nordiques pelaajat, jotka ovat pystyneet vähintään yhdeksän pelin pisteputkeen ensimmäisen yhdeksän pelin aikana ovat Mats Sundin, Peter Stastny, Joe Sakic, Wendel Clark ja John-Michael Liles

- Se on kunnia olla siellä. Siihen ei kuitenkaan pysty yksin, täytyy kiittää ketjukavereita, Nathan ja Gabriel, siinä on kaksi hyvää pelaajaa, joiden kanssa pelata. Myös joukkue pelaa todella hyvin tällä hetkellä. Täytyy vaan jatkaa, Rantanen kommentoi. 

Luonnollisesti Rantanen pitää itsellään myös NHL:n suomalaisten pelaajien pistepörssin kärkipaikkaa, tosin sitä hän ei ainakaan toistaiseksi jaa kenenkään kanssa. Rantasen kintereillä on todella hyvää kautta myös pelaava Carolina Hurricanesin Sebastian Aho (4+10=14) ja Toronton Kasperi Kapanen (4+4=8), sekä Ahon joukkuetoveri Teuvo Teräväinen (1+7=8). Suomalaisista isoista nimistä vähiten pisteitä on tehnyt Patrik Laine, jonka tilastot toistaiseksi näyttävät yhdeksän pelatun ottelun jälkeen 3+2=5.